EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

1
edision-hdmi-modulator-mini-review:-Μια-πηγή,-πολλές-επιλογές

Τρίτη, 16/02/2021 ·
Κώστας Βλαχάκης

EDISION hands-on

Αναζητάτε μια προσιτή και εύκολη στη χρήστη λύση για να τροφοδοτήσετε την HDMI πηγή σας από συσκευές όπως δορυφορικό δέκτη, media player, κάμερες ή TV box σε πολλές τηλεοράσεις στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Ένας διαμορφωτής HDMI μπορεί να είναι η τέλεια απάντηση σε αυτό που ζητάτε. Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί τις επιλογές που σας δίνει ο EDISION HDMI MODULATOR mini.

Ο HDMI MODULATOR mini της EDISION είναι ένας ψηφιακός, μονοκάναλος FullHD διαμορφωτής σήματος HDMI σε Επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T σε mini μέγεθος με εύρος συχνότητας στα κανάλια VHF 5 έως 12 & στα κανάλια UHF 21 έως 69. Βασικός σκοπός αυτής της συσκευής είναι να δέχεται ψηφιακό σήμα μέσω HDMI για παράδειγμα από ένα δέκτη δορυφορικής τηλεόρασης, κάμερες ή TV box να το μετατρέπει σε επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T MPEG4 και να το μεταδίδει εύκολα σε πολλές τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη MPEG4 χωρίς να χάσει την ποιότητα εικόνας από την πηγή HDMI!

EDISION HDMI MODULATOR mini review Techblog

Ο EDISION HDMI MODULATOR mini κάνει αυτή την μετατροπή σήματος με κορυφαία ποιότητα και αποδίδει άψογη ευκρινή και ζωντανή εικόνα Full HD, συνήθως πολύ καλύτερη από ότι παίρνετε από τα τηλεοπτικά κανάλια. Με αυτή τη λύση αξιοποιείτε την υφιστάμενη καλωδίωση κεραίας από όπου οι τηλεοράσεις σας δέχονται τηλεοπτικό σήμα και μέσω αυτής μπορείτε να μεταδώσετε ψηφιακό σήμα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμία αλλαγή η νέα εγκατάσταση. Απλώς θεωρήστε την πηγή HDMI σας ως ένα επιπλέον, κανονικό τηλεοπτικό επίγειο ψηφιακό κανάλι!

Για παράδειγμα μπορεί να τοποθετηθεί κεντρικά σε μια πολυκατοικία και οι όλοι οι ένοικοι αυτής να παρακολουθούν στην τηλεόρασή τους το σήμα της κάμερας ασφάλειας που καταγράφει τους κοινοχρήστους χώρους π.χ. το πάρκινγκ ή την πιλοτή. Ή σε ένα επαγγελματικό χώρο όπως κομμωτήρια ή sports café να αναπαράγεται σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις ένα συγκεκριμένο δορυφορικό κανάλι π.χ. μόδας ή αθλητικό. Αλλά και στο σπίτι μας, με αυτό τον τρόπο μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μοιράσουμε το σήμα από τον δορυφορικό μας δέκτη ή οποιαδήποτε άλλη πηγή HDMI σε όλα τα δωμάτια που έχουν τηλεόραση.

EDISION HDMI MODULATOR mini review Techblog

Απλά συνδέστε το καλώδιο HDMI από τη συσκευή της οποίας το σήμα θέλετε να μεταφέρετε – έως FullHD 1080p 30fps – στον EDISION HDMI MODULATOR mini και με ένα καλώδιο RF από την έξοδο του HDMI MODULATOR στον ενισχυτή σήματος ή απευθείας στην είσοδο κεραίας της τηλεόρασης.

Αναζητήστε το σχετικό κανάλι στην τηλεόραση και αυτό ήταν όλο. Μέσα από την οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων και τα 4 πλήκτρα για τον έλεγχο του μενού αποκτάτε τον πλήρη έλεγχο για την εγκατάσταση. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε το κανάλι εξόδου RF του HDMI MODULATOR. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι μπορεί να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε καθόλου. Τόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση και η ρύθμιση.

EDISION HDMI MODULATOR mini review Techblog

Η υποδοχή USB 2.0 προσφέρεται για μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού, για να αλλάξετε το όνομα του Καναλιού RF που παράγει το HDMI Modulator στην έξοδο του ή για να κάνετε import / export ρυθμίσεις από συσκευή σε συσκευή.

Το EDISION HDMI MODULATOR mini είναι ιδανικό για ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, εμπορικά καταστήματα, καφέ μπαρ, sports café, καταστήματα ΟΠΑΠ, γραφεία εταιρειών, επαγγελματικούς χώρους και φυσικά για το σπίτι! Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να συνδέσετε και περισσότερα από 1 HDMI Modulator mini στην σειρά στην ίδια εγκατάσταση, καλύτερα όμως να συμβουλευτείτε τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της περιοχή σας.

Καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και έρχεται με εγγύηση 2 έτη. Στη συσκευασία θα βρείτε εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά, εξωτερικό τροφοδοτικό και βίδες στήριξης για τον τοίχο. Με τιμή λιανικής 99,99 ευρώ το HDMI MODULATOR mini της EDISION, δεν έχει ανταγωνισμό!

EDISION HDMI MODULATOR mini review Techblog

EDISION HDMI MODULATOR mini

ΕΙΣΟΔΟΣ σήματος: HDMI


ΕΞΟΔΟΣ σήματος: Επίγειο ψηφιακό DVB-T, MPEG4


Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 99,90 ευρώ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.


Reviews Test Drive

Κυριακή, 07/02/2021 · Κώστας Βλαχάκης

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW ονομάζεται ID.3 και είναι ικανό να ταξιδέψει 300-420 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, ανάλογα τη χρήση.


Reviews Android Android Smartphones featured

Δευτέρα, 25/01/2021 · Κώστας Βλαχάκης

Το Samsung Galaxy A42 5G είναι ένα από τα πρώτα mid-range smartphones στην Ελλάδα πιστοποιημένο για δίκτυα 5ης γενιάς 5G. Πάμε να το γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί αν ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

ΠΗΓΗ: