
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Daimler θα αυξήσει -έως το 2023- στο 20% το μετοχικό της μερίδιό στην Aston Martin, ως μέρος μιας σειράς κινήσεων της βρετανικής εταιρείας για την ενίσχυση των οικονομικών της. Ως αντάλλαγμα, η βρετανική εταιρία δεν θα πάρει χρήματα, αλλά εξασφαλίζει την πρόσβαση στις τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου.
Πατώντας σε αυτό, ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Tobias Moers, επιβεβαίωσε ότι η plug-in υβριδική έκδοση της DBX θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ μαζί με την “ηλεκτροποίηση” της υπόλοιπης γκάμας η Aston Martin θέλει -μέχρι το 2024- πάνω από το 20% των ετήσιων πωλήσεων της να διαθέτουν κάποιας μορφής υβριδική και ηλεκτρικής τεχνολογίας.
Αυτό σημαίνει ότι η βρετανική μάρκα ίσως βάλει στο συρτάρι το υβριδικό της σύστημα μετάδοσης με βάση έναν V6 κινητήρα (το οποίο θεωρητικά θα κάνει ντεμπούτο του στη Valhalla), για χάρη ενός υβριδικού συνόλου της Mercedes, με τον Moers να τονίζει:
Εργαζόμαστε ακόμα σε αυτό το [υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης], αλλά τώρα έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Η Lagonda έχει διαφορετικό σκοπό για το μέλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτίθεται ότι είναι Aston Martin.