Επίσημο: Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης του 2021

0
Επίσημο:-Ακυρώθηκε-η-έκθεση-της-Γενεύης-του-2021

Οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης ανακοίνωσαν πριν λίγα λεπτά ότι ακυρώνεται η έκθεση αυτοκινήτου, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι σε έρευνα της, η πλειοψηφία των εκθετών δήλωσε ότι πιθανότατα δεν θα συμμετείχαν στην έκθεση του 2021, και ότι θα προτιμούσαν η έκθεση της Γενεύης να γίνει το 2022. Ακόμα, δήλωσαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία περνά επί του παρόντος μια δύσκολη φάση, και οι εκθέτες χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο ότι η τρέχουσα κατάσταση υγείας θα επέτρεπε τη διοργάνωση της έκθεσης, που θα προσελκύσει περισσότερους από 600.000 επισκέπτες και 10.000 δημοσιογράφους ετησίως.

Εκτός από την ακύρωση της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για πώληση της εκδήλωσης, η οποία λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo, δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης. Ακόμα, σημείωσαν ότι αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή τους, καθώς θα εξασφαλίσει την τακτική διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη στο μέλλον.

Οι διοργανωτές εξήγησαν ότι η ξαφνική ακύρωση της φετινής παράστασης είχε ως αποτέλεσμα μιας απώλειας περίπου 11 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,2 εκατομμύρια ευρώ). Γι’αυτό και ήρθαν σε επαφή με το καντόνι της Γενεύης για οικονομική υποστήριξη, και εγκρίθηκε δάνειο ύψους 16,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (15,7 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι το δάνειο συνοδευόταν με όρους που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν, καθώς οι βασικές αντιρρήσεις ήταν ότι οι διοργανωτές έπρεπε να διοργανώσουν της έκθεση το 2021 και να αποπληρώσουν 1 εκατ. ελβετικά φράγκα (935 χιλ. Ευρώ) ήδη από τον Ιούνιο του 2021. Δεδομένων αυτών των απαιτήσεων, το δάνειο δεν έγινε δεκτό.

ΠΗΓΗ: