Η Rivian απολύει 40 εργαζομένους της, αλλά προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη

3
Η-rivian-απολύει-40-εργαζομένους-της,-αλλά-προσλαμβάνει-υψηλόβαθμα-στελέχη

H Rivian αναγκάστηκε να καθυστερήσει την παρουσίαση και το λανσάρισμα των πολυαναμενόμενων μοντέλων της στην αγορά, εξαιτίας της τεράστιας οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία της νόσου Covid-19. Εκτός αυτού, η κρίση είναι η αιτία για την απόλυση περίπου 40 εργαζομένων της από τα κέντρα μηχανολογίας και σχεδιασμού της, στο Ντιτρόιτ. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του εργατικού δυναμικού, καθώς συνολικά η αμερικάνικη startup απασχολεί περίπου 2.200 άτομα.
Παρά την μικρή μείωση του εργατικού της δυναμικού, η Rivian ανακοίνωσε ότι παραμένει σε πορεία ανάπτυξης, καθώς προσέλαβε νέα υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου COO. Πιο συγκεκριμένα, την θέση πλέον κατέχει ο Rod Copes, αντικαθιστώντας τον αρχικό COO, Jim Morgan, φίλος και μέντορας του CEO της Rivian, RJ Scaringe, ο οποίος κατείχε τη θέση προσωρινά, αλλά θα συνεχίσει να συμβουλεύει τον Scaringe.

Ο Copes έχει εργαστεί για 19 χρόνια στη Harley-Davidson, και έρχεται στη Rivian μετά από πέντε χρόνια ως πρόεδρος της Royal Enfield στην Βόρεια Αμερική.

Η Rivian έχει επίσης προσλάβει πέντε επιπλέον εκτελεστικό στελέχη, συμπεριλαμβανομένων μερικών βετεράνων της Tesla. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν για νέες θέσεις μέσα στη Rivian, και ένας από αυτούς, ο Matt Horton, προέρχεται από την εταιρεία λεωφορείων EV Proterra, και πλέον κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπρόεδρου λύσεων ενέργειας και φόρτισης. Ακόμα, η Rivian προσέλαβε άτομα που εργάστηκαν στο project των Supercharger της Tesla, ώστε να αναπτύξουν το δικό της δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης, που ονομάζεται Rivian Adventure Network.

ΠΗΓΗ: