Θεσσαλονίκη: Σε… αναμονή το φεστιβάλ μπουγάτσας

3
Θεσσαλονίκη:-Σε…-αναμονή-το-φεστιβάλ-μπουγάτσας

Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

Υπομονή καλούνται να κάνουν οι δεξιοτέχνες, αλλά και οι λάτρεις της μπουγάτσας, καθώς το φετινό φεστιβάλ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτήν την περίοδο, αναβάλλεται για το φθινόπωρο λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Φίλιππος Μπαντής -κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη στριφτή μπουγάτσα στον κόσμο- ανέφερε πως υπήρχαν αρκετές ιδέες στο μυαλό των παρασκευαστών, ωστόσο καλούνται να αναμένουν μέχρι να διοργανωθεί το φεστιβάλ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος -ο οποίος διατηρεί κατάστημα μπουγάτσας από το 1969- τις πρώτες μέρες μετά την άρση των μέτρων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι τηλεφωνούσαν για να κρατήσουν μερίδες.

Κατά τον κ. Μπαντή, ο οποίος παρασκευάζει περισσότερα από 15 είδη μπουγάτσας, «ψηλά στις προτιμήσεις είναι η βραβευμένη στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων μπουγάτσα με γραβιέρα Αμφιλοχίας, αποξηραμένα σύκα από την Καλαμάτα και κόκκινο κρασί από τον πατέρα Επιφάνιο από το Άγιο Όρος».

Ωστόσο, «πρωταθλήτρια» παραμένει η παραδοσιακή μπουγάτσα κρέμα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΗΓΗ: