Μονή Πετράκη: Σενάριο για θρησκόληπτους που ήθελαν εκδίκηση από την Ιερά Σύνοδο

3
Μονή-Πετράκη:-Σενάριο-για-θρησκόληπτους-που-ήθελαν-εκδίκηση-από-την-Ιερά-Σύνοδο

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στη Μονή Πετράκη.

Ανοιχτό αφήνουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας το σενάριο η τοποθέτηση φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη να έγινε από φανατικούς θρησκόληπτους, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπήρξαν ομάδες θρησκόληπτων που στοχοποίησαν την Ιερά Σύνοδο για την απόφασή της να κλείσουν οι εκκλησίες για τους πιστούς.

Η Μονή Πετράκη αποτελεί την «καρδιά» της Ιεράς Συνόδου, ενώ ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η φιάλη υγραερίου βρέθηκε ακριβώς μπροστά στην πόρτα του κτιρίου όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Ερασιτεχνική επίθεση

Το γεγονός ότι το άτομο, το οποίο φαίνεται να πηδάει τη μάντρα και να τοποθετεί τη βαλίτσα με τη φιάλη στην είσοδο του κτιρίου, δεν είχε εμπειρία σε εμπρησμούς, ενδυναμώνει το σενάριο περί δράσης θρησκόληπτων.

Ο επίδοξος εμπρηστής σκόπευε να βάλει φωτιά με κάποιο τρόπο και να προκαλέσει την έκρηξη της φιάλης με το υγραέριο. Ενδεχομένως να προσπαθούσε να πυροδοτήσει τη φιάλη μέσω του σωλήνα που είχε συνδέσει στο στόμιο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν μία «ερασιτεχνική» επίθεση, η οποία με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει έθετε σε κίνδυνο και τον ίδιο τον εμπρηστή.

Την ίδια ώρα, όμως, δεν έχει αποκλειστεί και η εκδοχή η επίθεση να προέρχεται από κάποια από τις ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που εναντιώνονται στην Εκκλησία. Πρόσφατα, άλλωστε, άγνωστοι είχαν επιτεθεί σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και στο παρελθόν έχουν υπάρξει βανδαλισμοί Ιερών Ναών.

Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Εικονοκλαστική Σέχτα», η οποία είχε τοποθετήσει το 2018 εκρηκτικό μηχανισμό στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, απομακρύνεται. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πείσει τους αστυνομικούς ότι μπορεί να κάνει πιο οργανωμένα χτυπήματα.

Για την τοποθέτηση της φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει το άτομο που τοποθέτησε τον μηχανισμό, χωρίς όμως να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του.

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. 

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr