Έξαλλος ο Ντι Μάιο με τη Die Welt για τη… μαφία που θα «φάει» τα λεφτά των Βρυξελλών!

2
Έξαλλος-ο-Ντι-Μάιο-με-τη-die-welt-για-τη…-μαφία-που-θα-«φάει»-τα-λεφτά-των-Βρυξελλών!

Ήταν που ήταν στα μαχαίρια η Ιταλία με τη Γερμανία, ήρθε κι ένα δημοσίευμα της Die Welt να… μπλέξει τη μαφία και έκανε τα πράγματα χειρότερα!

Το ευρωομόλογο έφερε, τις προηγούμενες εβδομάδες, τριγμούς στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία. Ένα δημοσίευμα της Die Welt όμως ήταν εκείνο που έκανε τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών να εξοργιστεί.

Οι γερμανικές εφημερίδες δεν φημίζονται για το τακτ τους. Η Die Welt βέβαια το παράκανε και έγραψε ότι τα λεφτά που ζητά η Ιταλία από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός, τα περιμένει πως και πως η μαφία για να τα «ξεκοκαλίσει».

Click4more Eurogroup: Συμφωνία με αστερίσκους και η μπάλα στο γήπεδο των ηγετών

«Το να ισχυρίζεται μια ξένη εφημερίδα ότι η μαφία περιμένει τα χρήματα που ζητάει η Ιταλία από τις Βρυξέλλες είναι αισχρό και απαράδεκτο», δήλωσε οργισμένος ο Ντι Μάιο μιλώντας στη RAI. «Ελπίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αποστασιοποιηθεί από τους ισχυρισμούς αυτής της γερμανικής εφημερίδας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Το ξέσπασμα του επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σημειώθηκε εν μέσω της πικρής διένεξης στην Ευρώπη για τα ευρωομόλογα, την έκδοση κοινού χρέους από πλευράς της ΕΕ για να προσφερθεί βοήθεια στα κράτη-μέλη της τα οποία έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η Γερμανία απορρίπτει (πάγια) την αμοιβαιοποίηση χρέους, όπως και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, ιδίως η Ολλανδία.

Ειδικοί στη δράση των συμμοριών του υποκόσμου στην Ιταλία προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου η μαφία να αποπειραθεί να αρπάξει μέρος των κεφαλαίων που θα διατεθούν για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας αφού τεθεί υπό έλεγχο η κρίση.

«Θα είναι χρυσή ευκαιρία γι’ αυτούς (τους μαφιόζους), αλλά το γνωρίζουμε και θα λάβουμε αντίμετρα», τόνιζε ο Τζουζέπε Γκοβερνάλε, ο επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας της ιταλικής αστυνομίας που δρα εναντίον της μαφίας (DIA), στο Γερμανικό Πρακτορείο στα τέλη του Μαρτίου.

Η Ιταλία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη — πάνω από 18.000 — εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: