Βρετανία: Τρίτη νύχτα στην εντατική για τον Μπόρις Τζόνσον

6
Βρετανία:-Τρίτη-νύχτα-στην-εντατική-για-τον-Μπόρις-Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κάνει «σταθερή πρόοδο», αλλά πέρασε τρίτη νύχτα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas του Λονδίνου, στο οποίο εισήχθη την περασμένη Κυριακή λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει σταθερή πρόοδο. Παραμένει στην εντατική», εξήγησε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Ο Καγκελάριος του θησαυροφυλακίου, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι ο Τζόνσον «καθόταν» και «επικοινωνούσε» με τους γιατρούς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναπνέει χωρίς τη βοήθεια αναπνευστήρα αλλά του χορηγείται οξυγόνο και βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση από τους γιατρούς.

«Το πιο πρόσφατο νέο από το νοσοκομείο είναι ότι ο πρωθυπουργός παραμένει στην εντατική, όπου η κατάστασή του βελτιώνεται. Μπορώ να σας πω επίσης ότι κάθεται στο κρεβάτι και ανταποκρίνεται θετικά στις οδηγίες της κλινικής ομάδας. Ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο ο συνάδελφός μου και το αφεντικό μου αλλά και ο φίλος μου και οι σκέψεις μου είναι μαζί του και στην οικογένειά του», δήλωσε ο Σουνάκ.

Ο υπουργός Εξωερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, αναπληρώνει τον Τζόνσον στα καθήκοντά του για όσο βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο Ράαμπ την Τρίτη περιέγραψε τον πρωθυπουργό ως «μαχητή» που θα «τα καταφέρει» και θα επιστρέψει στο τιμόνι «σύντομα».

Ο Σουνάκ πρόσθεσε την Τετάρτη: «Τα νέα για τον πρωθυπουργό μας υπενθυμίζουν ότι αυτή η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν κάποιον που έχει πληγεί – φίλους, οικογένεια, γείτονες, συναδέλφους. Πρόκειται για έναν φοβερό ιό που δεν κάνει διακρίσεις στο κύρος, τη γεωγραφία ή το επάγγελμα κάποιου»

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr