Βγήκε από τη φυλακή ο άνθρωπος που “έκαψε” τη Σίτι

2
Βγήκε-από-τη-φυλακή-ο-άνθρωπος-που-“έκαψε”-τη-Σίτι

Επιμέλεια:

Ο άνθρωπος που με τις αποκαλύψεις του στα Football Leaks “έκαψε” τη Μάντσεστερ Σίτι, βγήκε από τη φυλακή ένα χρόνο μετά. Ο Ρουί Πίντο θα βρίσκεται στο εξής σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις 22 Μαρτίου 2019 ο Ρουί Πίντο φυλακίστηκε. Η αστυνομία τον είχε εντοπίσει στην Ουγγαρία και στη συνέχεια παραδόθηκε στις πορτογαλικές αρχές, μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για τον 31χρονο Πορτογάλο χάκερ, ιδρυτή των Football Leaks, μέσα από τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες γύρω από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Αυτός ήταν που έβγαλε στη φόρα τις προσπάθειες που έκανε η Σίτι να συγκαλυφθούν οι παρατυπίες της για το financial fair play. Από τα έγγραφα αυτά ξεκίνησε η έρευνα στα οικονομικά των “Πολιτών”, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν παρατυπίες, που πρόσφατα είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία τους από την UEFA.

Ο Ρουί Πίντο λοιπόν βγήκε την Τετάρτη (8/4) από τη φυλακή και στο εξής θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο νεαρός χάκερ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με 90 διαφορετικές κατηγορίες (χάκινγκ, σαμποτάζ και απάτη).

ΠΗΓΗ: