Καμία σκέψη για «λουκέτο» στη La Liga! «Αν δεν ολοκληρωθεί θα χάσουμε 1 δις»

1
Καμία-σκέψη-για-«λουκέτο»-στη-la-liga!-«Αν-δεν-ολοκληρωθεί-θα-χάσουμε-1-δις»

«Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και θα το κάνουμε» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας. Τα πλάνα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς, αλλά η αναφορά στη… χασούρα που θα υπάρξει, αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ο Χαβιέρ Τέμπας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο –μέσω του διαδικτύου- και τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν στα πλάνα η οριστική διακοπή της La Liga.

«Σκεφτόμαστε εμείς κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες την επιστροφή μας στις 28 Μαΐου ή στις 6 Ιουνίου ή ακόμα και στις 28 Ιουνίου. Με αυτές τις ημερομηνίες έχουν χρόνο να αρχίσουμε και πάλι προπονήσεις. Πρώτα όμως να δούμε πώς θα πάει ο Απρίλιος. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και θα το κάνουμε. Πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η σεζόν πρέπει να τελειώσει. Είναι περίεργο ότι οι ομάδες που θέλουν να ολοκληρωθούν τώρα τα πρωταθλήματα, είναι αυτές που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα τρία εναλλακτικά πλάνα που έχουν εκπονηθεί: «Αν αρχίσουμε αργά τον Μάιο, οι εθνικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και οι διεθνείς τον Ιούλιο. Αν αρχίσουμε νωρίς τον Ιούνιο, θα παίξουμε μαζί όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αν επιστρέψουμε τέλη Ιουνίου, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τα ευρωπαϊκά κύπελλα τον Αύγουστο».

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της κατάστασης: «Για την Ισπανία, αν δεν ολοκληρώσουμε τη σεζόν θα μας κοστίσει 1 δισ. ευρώ. Με κλειστές πόρτες 350 εκατ. ευρώ. Αν συνεχίσουμε και με κόσμο, τότε θα έχουμε χάσει 150 εκατ. ευρώ. Αν δεν ολοκληρώσουμε μάλιστα τη σεζόν, εκτός από το 10% που θα χάσουμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε το 18% αυτών που έχουμε ήδη πάρει».

ΠΗΓΗ: