Εφιάλτης και στην Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί από κορονοϊό

2
Εφιάλτης-και-στην-Γαλλία:-Ξεπέρασαν-τους-10.000-οι-νεκροί-από-κορονοϊό

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η πανδημία του κορονοϊού και για την Γαλλία, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 10.000 το βράδυ της Τρίτης (7/4), καθιστώντας την την τέταρτη χώρα παγκοσμίως που σπάει αυτό αυτό το μακάβριο φράγμα μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων καταγράφει άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα .

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ζερόμ Σαλομόν, επικεφαλής της δημόσιας υγείας, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο  – στα γαλλικά νοσοκομεία και σε οίκους ευγηρίας – ανήλθε σε 10.328 από 8.911 τη Δευτέρα, καταγράφοντας αύξηση 16%, έναντι 10% τη Δευτέρα και 7% την Κυριακή.

Μοναδικό σχετικά θετικό στοιχείο: η αύξηση του αριθμού των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη συνεχίζει να επιβραδύνεται, με +59 (έναντι +94 τη Δευτέρα και +140 την Κυριακή). Τον δείκτη αυτό, που μετράει τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ, τον παρακολουθούν με προσοχή οι επαγγελματίες υγείας, καθώς καταγράφει την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Ομως, «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησε ο Σαλομόν.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr