Κορονοϊός: Αποκάλυψη Έλληνα γιατρού στις ΗΠΑ – Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

5
Κορονοϊός:-Αποκάλυψη-Έλληνα-γιατρού-στις-ΗΠΑ-–-Πότε-θα-είναι-έτοιμο-το-εμβόλιο


SHARE

Κορονοϊός: Το εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορεί να είναι έτοιμο για να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, τόνισε ο επεμβατικός καρδιολόγος που ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο νοσοκομείο Columbia, Δημήτρης Καρμπαλίώτης.

Ακόμη ο κ. Καραμπαλιώτης, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλοι οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας ενώ εκτίμησε ότι οι αριθμός των νεκρών θα είναι λιγότερος από τους αρχικούς υπολογισμούς (οι οποίοι κάνουν λόγο τουλάχιστον για 100.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου

«Ποτέ στην ιστορία των επιδημιών ή των λοιμωδών νοσημάτων δεν είχαμε απομονώσει το γονιδίωμα, τις πρωτεΐνες και τα διάφορα συστατικά του ιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα από τα πρώτα περιστατικά καταφέραμε και βρήκαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Ήδη οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου γίνονται και από ομάδες ερευνητών στις ΗΠΑ καθώς και από ευρωπαϊκές και ασιατικές ομάδες. Πιστεύω ότι το εμβόλιο θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο και θα μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο επεμβατικός καρδιολόγος Δημήτρης Καρμπαλίώτης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ: