Η Ρώμη καυτηρίασε την κριτική του ρωσικού υπουργείου Αμύνης στη La Stampa

3
Η-Ρώμη-καυτηρίασε-την-κριτική-του-ρωσικού-υπουργείου-Αμύνης-στη-la-stampa

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ιταλίας και Ρωσίας και αιτία ήταν ένα δημοσίευμα μιας ιταλικής εφημερίδας.

Η Ιταλία στηλίτευσε σήμερα τον «ανάρμοστο τόνο» που χρησιμοποίησε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο σε ανακοίνωσή του με την οποία κατήγγειλε την ρωσοφοβία της ιταλικής εφημερίδας La Stampa χρησιμοποίησε τη βιβλική ρήση: «όποιος σκάβει τον τάφο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα».

Ευχαριστώντας κατά τα λοιπά τη Ρωσία για την αποστολή βοήθειας στη μάχη κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, τα ιταλικά υπουργεία Αμύνης κι Εξωτερικών με κοινή τους ανακοίνωση εξέφρασαν την λύπη τους «για τον ανάρμοστο τόνο ορισμένων εκφράσεων που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης στοχεύοντας σε ορισμένα άρθρα στον ιταλικό Τύπο».

«Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην κριτική είναι θεμελιώδεις αξίες στη χώρα μας, όπως το δικαίωμα της απάντησης, και πάντα στα όρια της διόρθωσης των πηγών και της μορφής της», προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση.

Σε δύο πρόσφατα άρθρα της η La Stampa εξέφρασε την ανησυχία μήπως η αποστολή βοήθειας σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό από τη Ρωσία υποκρύπτει μία κατασκοπευτική πρόθεση, επικαλούμενη για την εικασία τούτη κυβερνητικές πηγές κι αξιωματούχους.

«Κρυπτόμενη πίσω από τα ιδεώδη της ελευθερίας του λόγου και του πλουραλισμού των απόψεων, η La Stampa χειραγωγεί μέσω των άρθρων της τις ρωσοφοβικές ψευδείς ειδήσεις από την χειρότερη εποχή του Ψυχρού Πολέμου, επικαλούμενη ‘γνώμες’ όχι σαφώς επιβεβαιωμένες και ανώνυμες ‘υψηλά ιστάμενες πηγές’», τονίζεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Αμύνης στρατηγού Ιγκόρ Κανασιένκοφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στη Ρώμη.

«Όσον αφορά τους πραγματικούς εντολείς της ρωσοφοβικής επικοινωνιακής εκστρατείας της La Stampa , τους συμβουλεύουμε να μάθουν το παλιό σοφό ρητό: Qui fodit foveam, incidet in eam (και σε ιταλική μετάφραση μέσα σε παρενθέσεις: όποιος σκάβει λάκκο, πέφτει ο ίδιος μέσα)».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: