Χαλάει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια – Δείτε χάρτες

3
Χαλάει-ο-καιρός-με-πτώση-της-θερμοκρασίας-και-χιόνια-–-Δείτε-χάρτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει την Τετάρτη 01/04 και την Πέμπτη 02/04 μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/04 στα δυτικά και βόρεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικά. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο Χάρτη 1, απεικονίζεται το αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια του διημέρου της κακοκαιρίας (από το πρωί της Τετάρτης 01/04 έως το βράδυ της Πέμπτης 02/04), καθώς επίσης οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά τμήματα και από το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης προβλέπεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04/2020.

Στο Χάρτη 2, εμφανίζεται η εκτιμώμενη χιονοκάλυψη τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04/2020.

Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 01/04 στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Πέμπτης 02/04 και στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο Χάρτης 3.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 02/04 και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

ΠΗΓΗ: