Υπαίθρια νοσοκομεία στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

2
Υπαίθρια-νοσοκομεία-στον-πόλεμο-κατά-του-κορωνοϊού

Χώροι συνεδρίων, γήπεδα, εκθεσιακά κέντρα, πλοία. Αυτοί είναι ορισμένοι μόνο χώροι που εκμεταλλεύονται κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στην πίεση που απειλεί τα εθνικά συστήματα υγείας ενόσω η πανδημία του Covid-19 σαρώνει τον πλανήτη. Περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι (42.332) έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 859.556 έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Παρατηρητηριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Και καμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι στο άμεσο μέλλον η αυξητική τάση θα αναχαιτιστεί.

ΗΠΑ

REUTERS/MIKE SEGAR

Στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ένα υπαίθριο νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατασκευή στο Σέντραλ Παρκ, καθώς και ένα προσωρινό νεκροτομείο έξω από ένα μεγάλο νοσοκομείο. Επίσης, το πλωτό νοσοκομείο «Comfort» έχει προσδεθεί σε προβλήτα του Ποταμού Χάντσον.  Το πλοίο «Comfort» δεν θα δέχεται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Εκεί θα νοσηλεύονται όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας άλλων νοσημάτων και εκεί θα διενεργούνται επεμβάσεις, σε μία προσπάθεια να απελευθρωθούν άλλες δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βρετανία

REUTERS/POOL

Στο Λονδίνο, ο χώρος συνεδρίων του ExCel έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο με 500 κλίνες και στη συνέχεια προβλέπεται η δυνατότητά του να αυξηθεί σε 4.000 κλίνες.

Ιταλία

EPA/MARCO OTTICO

Οι γιατροί στη χώρα της Ευρώπης που πλήττεται μέχρι στιγμής περισσότερο, την Ιταλία, παρομοιάζουν τις συνθήκες στα νοσοκομεία με  «συνθήκες πολέμου». Στην Κρέμα της Λομβαρδίας, ο στρατός έχει στήσει σκηνές για την περίθαλψη των ασθενών και 52 γιατροί από την Κούβα συνδράμουν το έργο των Ιταλών γιατρών.

Ισπανία

VIA REUTERS/COMUNIDAD DE MADRID

Στην Ισπανία, τη δεύτερη χώρα στην Ευρώπη η οποία πλήττεται τόσο πολύ από την πανδημία, καταγράφοντας χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και εκατοντάδες θανάτους, οι γιατροί φροντίζουν ορισμένους ασθενείς σε εκθεσιακά κέντρα στη Μαδρίτη.

Ιράν

The Iranian armed forces (Artesh in this case) converted an exhibition centre in Tehran to a 2000 bed hospital within 48 hours. It has capacity for an extra 1000 beds if required. There were many high ranking officials present; pictured is Commander of the Artesh, MG A. Mousavi. pic.twitter.com/Qt6ZatwhoW

— Aᴍɪʀ (@AmirIGM) March 25, 2020

Στο Ιράν, με τους περισσότερους από 2.600 θανάτους από τον ιό, ο στρατός έστησε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο στην Τεχεράνη για 2.000 ασθενείς.

Βραζιλία

EPA/SERGIO ANDRADE HANDOUT

Στη Βραζιλία, με τα επίσης χιλιάδες κρούσματα, χώροι που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου παραχωρήθηκαν στο σύστημα υγείας. Το στάδιο και χώρος συναυλιών Pacaembu έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο με 200 κλίνες.

Λωρίδα της Γάζας

VIA REUTERS/WHO IN OCCUPIED PALESTINIAN TERR

Η κατασκευή ενός υπαίθριου νοσοκομείου στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, άρχισε στα μέσα Μαρτίου. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι η φτώχεια και το εξασθενημένο σύστημα υγείας στα παλαιστινιακά εδάφη θα φέρουν στο χείλος της καταστροφής την περιοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

ΠΗΓΗ: