Μακελάρης κορονοϊός και στο Μεξικό – Πρώτος θάνατος στο Σαλβαδόρ

4
Μακελάρης-κορονοϊός-και-στο-Μεξικό-–-Πρώτος-θάνατος-στο-Σαλβαδόρ

“Χτυπά” και στο Μεξικό ο νέος κορονοϊός! Συνολικά 29 θάνατοι και 1.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Πρώτος νεκρός από τον Covid – 19 στο Σαλβαδόρ.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο του Μεξικού, ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον συνολικό απολογισμό της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 29 θύματα.

Ακόμη, το μεξικανικό υπουργείο ανέφερε ότι άλλοι 121 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον επισήμως σε 1.215, από 1.094 μια ημέρα νωρίτερα.

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στο Σαλβαδόρ

Ο πρώτος θάνατος στο Σαλβαδόρ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε από τις υγειονομικές αρχές την Τρίτη (31.03.2020), ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ναγίμπ Μπουκέλε.

Μέχρι τότε, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν καταγράψει 32 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τη Δευτέρα (30.03.2020), η αστυνομία στην πρωτεύουσα Ελ Σαλβαδόρ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσει πλήθη πολιτών που σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τις αρχές ώστε να τα βγάλουν πέρα εν μέσω του περιορισμού των πολιτών κατ’ οίκον.

Η κυβέρνηση του Μπουκέλε επικρίθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να διανείμει την οικονομική βοήθεια, αφού έσπασε η καραντίνα που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

Η κυβέρνηση της φτωχής χώρας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων υποσχέθηκε ένα βοήθημα 300 δολαρίων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά που βρίσκουν δουλειά μόνο στην παραοικονομία – καθαρίστριες, πλανόδιους πωλητές κ.ά. – και δεν έχουν κανένα δίχτυ ασφαλείας εν μέσω του υποχρεωτικού περιορισμού των πολιτών στο σπίτι από την 21η Μαρτίου για τριάντα ημέρες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: