Κορονοϊός – Τσιτσιπάς: Μάθε τι τρώει και πώς φροντίζει το δέρμα του στις ημέρες καραντίνας

0
Κορονοϊός-–-Τσιτσιπάς:-Μάθε-τι-τρώει-και-πώς-φροντίζει-το-δέρμα-του-στις-ημέρες-καραντίνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αποκλεισμένος στο Μόντε Κάρλο περιμένοντας να περάσει η… καταιγίδα του κορονοϊού (covid-19) και ν΄αρχίσουν και πάλι οι αγώνες στο τένις. 

Η σεζόν έχει διακοπεί έως την 7η Ιουνίου και οι τενίστες μένουν σπίτι και ψάχνουν τρόπους να περάσουν καλά αλλά και να διατηρηθούν σε φόρμα. Τις συνήθειες του στις ημέρες της καραντίνας αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη του στο site της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (ITF). 

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για την ανυπομονησία του ν’ αρχίσουν οι αγώνες, για τις διατροφικές συνήθειες του, για την προστασία του δέρματος τους και για τις σκέψεις του να μάθει μια νέα γλώσσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: 

Για την ψυχολογία του στις ημέρες του κορονοϊού: «Φυσικά και έχει αντίκτυπο. Φαίνεται πως θα έχουμε ένα μεγάλο διάλειμμα και δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο θα κρατήσει. Μου λείπει ο ανταγωνισμός και να παίζω τένις. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε ένα γήπεδο, επειδή ο ανταγωνισμός με κρατάει ζωντανό. Ανυπομονώ για το επόμενο τουρνουά μου. Ελπίζω να μην είναι σε πολύ καιρό από τώρα. Ελπίζω πως όλο αυτό θα κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται. Προσπαθώ να διατηρηθώ σε φόρμα. Ο αντίκτυπος είναι μεγάλος και ο χρόνος φαίνεται να κυλάει πιο αργά!».

Για τους τρόπους προπόνησης: «Προσπαθώ να μείνω ενεργός. Προσπαθώ να βγω έξω, να πηγαίνω για τρέξιμο και να κρατάω το σώμα μου σε φόρμα. Είναι μεγάλη η πρόκληση – να προσπαθείς να αποφύγεις να τεμπελιάσεις και να μην κάνεις τίποτα. Δεν θες να πάρεις βάρος, ή να χάσεις τους μυς και την ελαστικότητά σου.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να μείνεις σε φόρμα. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και τρόπους να διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά. Αυτή την περίοδο προπονούμαι μια φορά τη μέρα και είναι περισσότερο γυμναστική. Δεν έχω παίξει τένις μέχρι στιγμής, εδώ και λίγες μέρες που έκανα την ανακοίνωση ότι μένω στο σπίτι. Προσπαθώ να βγω για ένα τρέξιμο και να κάνω κάποιες ασκήσεις εκρηκτικότητας και αερόβια. Δεν σηκώνω πολλά βάρη».

Για την προστασία του δέρματος του: «Προσπαθώ να κάνω τις ασκήσεις μου μέσα, αλλά προσπαθώ να βγαίνω και μια φορά τη μέρα έξω. Δεν είναι καλό να μένεις συνέχεια μέσα. Χρειάζεσαι καθαρό αέρα. Το δέρμα χρειάζεται το φως του ήλιου, και είναι και αναζωογονητικό. Επίσης απλά μπορεί να θες να βγεις έξω, να ανασάνεις καθαρό αέρα και να συνδεθείς με τη φύση».

Για τις διατροφικές συνήθειες του: «Προσπάθησα να μαγειρέψω τις πρώτες μέρες, αλλά τώρα το έχω βαρεθεί! Τις περισσότερες φορές παίρνω φαγητό από εστιατόρια. Αποφεύγω τα junk food και παίρνω καλά γεύματα. Τρώω υγιεινά, καταναλώνω υγρά και θρεπτικές τροφές που με κρατούν σε φόρμα, επίσης πολλά βιολογικά τρόφιμα που μου κάνουν καλό». 

Για την βελτίωση του ως άνθρωπος μέσα από αυτή την διαδικασία:  «Αλήθεια δεν ξέρω. Ήμουν σε καλή κατάσταση πριν σταματήσει το tour, οπότε είναι δύσκολο να απαντήσω. Είναι πιθανότατα μια ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο, να μάθω ίσως μια νέα γλώσσα, να συγκεντρωθώ σε άλλα πράγματα που ήθελα και να βελτιωθώ γενικά σαν άνθρωπος.

Μπορώ να μάθω νέα πράγματα, να γίνω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και να δημιουργώ κάτι φρέσκο κάθε μέρα. Κάτι που μπορεί να με εκπαιδεύσει και να μου δώσει νέα γνώση, εκτός του τένις».

ΠΗΓΗ: