Η αναγνώριση που αξίζει ο Μελισσανίδης!

2
Η-αναγνώριση-που-αξίζει-ο-Μελισσανίδης!

Ανήκω δεδομένα στην κατηγορία εκείνων που εκτιμούν ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ειδικά σε ότι αφορά την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό της τμήμα. Με αυτό που σημειώνω εστιάζω στην απαίτηση που οφείλουμε να έχουμε πάντα (και την οποία καταγράφουμε με αποτέλεσμα να μην είμαστε πάντα αρεστοί και να μας… δίνουν καλοθελητές λέγοντας εκεί που θέλουν ότι κάνουμε πολεμική στη διοίκηση) για καλύτερες προσθήκες στο ρόστερ και παραμονές ποδοσφαιριστών που έχουν ταιριάξει με το club ανεξάρτητα από το κόστος παραμονής τους. Είναι κάτι που αξιώνει ο κόσμος και αρκετοί από το χώρο μου -για να είμαι τίμιος- εστιάζοντας αποκλειστικά στο πώς θα γίνει καλύτερη και πιο δυνατή η ομάδα.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πολιτική. Δεν υφίσταται λόγος όταν κάποιος ασκεί κριτική να θεωρείται από άλλους ότι αυτό συμβαίνει διότι εξυπηρετεί άλλων (ή άλλου είδους) συμφέροντα. Άλλωστε θαρρώ γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπάρχει κάποιο… αντίπαλο δέος για την νυν διοικητική κατάσταση στην ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίζει μπάλα μόνος του και καλύτερα για την Ένωση. Ο κόσμος της Ένωσης οφείλει να αξιώνει όλο και περισσότερα, εμείς στα ΜΜΕ και στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ πρέπει να σημειώνουμε τα «θέλω» και του κόσμου και της ομάδας (και να μεταφέρουμε όσα ισχύουν) και -όπως αποδεικνύεται- το μεγάλο αφεντικό οφείλει να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του club και με οδηγό το παρελθόν…

Αυτό και συμβαίνει με αποτέλεσμα απόλυτα θετικό για την ΑΕΚ. Προφανώς και θα γίνονται λάθη παρά την όποια αύξηση (ουσιαστική) γίνεται στο μπάτζετ. Όπως για παράδειγμα έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε με την Ένωση και τη διοίκησή της να κάνει όσα της απαίτησε ο άνθρωπος (σ.σ.: Καρντόσο) στον οποίο επένδυσε, αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε τραγικά λανθασμένη επιλογή! Και πάλι όμως ο βασικός άξονας λειτουργίας του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν αυτός που έπρεπε κι ας γκρινιάζουμε εμείς οι άσχετοι από αυτά.

Το μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ την έχει προστατέψει σε απόλυτο βαθμό και σε μια σεζόν με πολλά «χτυπήματα» σε οικονομικό επίπεδο για την Ένωση, χάρη στις αποφάσεις και τον τρόπο που λειτούργησε (και λειτουργεί γενικά απ’ την πρώτη μέρα) ο Μελισσανίδης, το club δεν αντιμετωπίζει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πάντα στο οικονομικό εστιάζω… Εμείς αξιώναμε, γκρινιάζαμε, θέλαμε και ζητάγαμε, προσπαθούσαμε να κάνουμε κουμάντο στη τσέπη άλλων (άσχημο αυτό το φωνάζω όλα τα χρόνια που αρθρογραφώ ανεξάρτητα από το μέγεθος του εκάστοτε αφεντικού της ΑΕΚ), αλλά όταν θα ερχόταν το πρόβλημα απλά θα κρίναμε και μάλιστα αυστηρά. Εύκολο άλλωστε!

Όμως πρέπει να είμαστε σωστοί, τίμιοι και ειλικρινείς για να μπορούμε στο μέλλον να κάνουμε και να γράφουμε όσα πρέπει κι ας λένε οι στόκοι καλοθελητές! Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Μελισσανίδης λειτουργεί απόλυτα σωστά όπως αποδεικνύεται από τη σεζόν που διανύουμε και είχαμε πολλά -επαναλαμβάνω- στραβά και εμπόδια σε οικονομικό επίπεδο για την ΑΕΚ.

Πάμε να τα δούμε; Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι η ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης επειδή ήρθε ένας τεχνικός που έπαιζε με τη τύχη του και το (ευρωπαϊκό) μέλλον της ΑΕΚ; Διότι αποδείχτηκε ότι με τον… κανέναν στον πάγκο της η Ένωση στο πρώτο ματς με την Τραμπζονσπόρ δεν θα ‘χε πρόβλημα να ξεπεράσει σε διπλά ματς το εμπόδιο της. Ποιος σκεφτόταν ότι λόγω της κατάστασης και της ανύπαρκτης δουλειάς του Πορτογάλου κόουτς η Ένωση θα χρειαζόταν χρόνο για να συνέλθει με συνέπεια να χάσει τη μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος πολύ νωρίς και ταυτόχρονα τον κόσμο (άρα και επιπλέον έσοδα) από το πλευρό της;

Το πλέον σημαντικό: ποιος ήξερε, περίμενε, ή υπολόγιζε ότι στη διάρκεια της σεζόν και προς το φινάλε της θα υπάρξει ένας διαφορετικός αλλά πολύ πιο δύσκολος πόλεμος κόντρα σε έναν αόρατο εχθρό που θα προκαλούσε την απόλυτη παύση σε Παγκόσμιο επίπεδο; Δεν θα το σκεφτόταν κανείς! Κι επειδή το ‘χω στο μυαλό μου ήδη το εξής σχόλιο με σκωπτικό ύφος: «δηλαδή ρε Τσακ ο Μελισσανίδης το ήξερε ότι θα συμβεί πανδημία; Τι είναι Νοστράδαμος; Άσε μας ρε man», προφανώς και δεν το γνώριζε και βέβαια δεν εστιάζουμε σε αυτό. Αλλά στο πώς λειτουργεί πάντα, όχι μόνο τώρα, πάντα!

Βασικός άξονας και γνώμονας για το μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ, ο απόλυτος οδηγός του αν προτιμάει κανείς (και πολύ σωστά το κάνει), είναι το πρόσφατο παρελθόν του club. Αυτά που έζησε ελέω οικονομικών εγκλημάτων προηγούμενων διοικήσεων με μεγαλύτερη λαίλαπα την εποχή Ψωμιάδη ο οποίος δυστυχώς έκανε οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της Ένωσης και τα πλήρωσε η ομάδα (γιατί είμαστε Ελλαδάρα και κανείς δεν τον έλεγχε τότε ώστε να μη γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά) με καταστροφικά αποτελέσματα.

Προσέξτε τώρα για να το εμπεδώσουμε και να αναγνωρίσουμε και να πούμε ένα τίμια ως οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον Μελισσανίδη: η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα τη στιγμή και ενώ έμεινε εκτός Ευρώπης, πληρώνει δυο προπονητές (και ο Καρέρα δεν είναι μια φθηνή επιλογή τη στιγμή που έχει και πιο ακριβό πλέον τεχνικό διευθυντή) τη σεζόν, έμεινε μακριά απ’ τη διεκδίκηση του τίτλου με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικά έσοδα από τον κόσμο και την παρουσία του και φυσικά ήρθε το απόλυτο Παγκόσμιο σοκ λόγω Covid 19! Την ίδια ώρα που δημιουργεί το γήπεδό της με δικά της κεφάλαια έως και σήμερα…

Το καλοκαίρι του 2019 μπορεί να αλλάξουν πολλά σε οικονομικό επίπεδο σχετικά με τα έσοδα και στο τηλεοπτικό και στα εμπορικά, ακόμη και μέσω UEFA, όπως σημειώσαμε παραπάνω πρόκειται για Παγκόσμια παύση με ότι αυτό συνεπάγεται. Προφανώς κάπως θα επηρεάσει και θα αγγίξει την ΑΕΚ, αλλά δεδομένα ελέω πολιτικής Μελισσανίδη δεν θα την βρει «μπόσικη» άρα και δεν θα τη γονατίσει!

Υγ: Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στο οικονομικό ελέω Μελισσανίδη και της πολιτικής που έχει στη διοίκηση του club είμαι απόλυτα υπέρ της άποψης ότι το καλοκαίρι που έρχεται πρέπει να υπάρξουν πωλήσεις. Ανάλογα φυσικά και με τις προτάσεις γιατί είναι άλλο το πουλάω και άλλο το ξεπουλάω… Η Ένωση έχει ποδοσφαιριστές στη… βιτρίνα που έχουν καλή αξία. Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Μάνταλος, Λιβάια είναι μια πεντάδα από την οποία η ΑΕΚ μπορεί να έχει όφελος και μάλιστα πολύ σημαντικό. Ειδικά σε ότι αφορά τους Λιβάια και Ολιβέιρα αν δεν επιτευχθεί ανανέωση της συνεργασίας (σ.σ.: τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2021) για επιπλέον 2 με 3 χρόνια με τον κάθε έναν από αυτούς, καλύτερο είναι να πουληθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και οι δυο το καλοκαίρι και να βγει απόλυτα κερδισμένο το club.

Υγ2: Αρχίζει η υπογειοποίηση όπως είπε επίσημα ο κ. Βούρος. Δευτέρα 30/03… Στο γήπεδο και στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας δεν έχουν σταματήσει άλλωστε. Πολύ σημαντική μέρα αφού όπως έγραφα και στο προηγούμενο blog μου αρχίζει για όλους μας η αντίστροφη μέτρηση. Σε ένα χρόνο από τώρα το νέο μας σπίτι στα πατρογονικά μας εδάφη θα είναι έτοιμο. Ένα γεγονός ζωής για όλους μας το οποίο ελπίζαμε ότι θα ζήσουμε από το 2003 και μετά… Φτάσαμε στο 2020 και θα μπει και το 2021 για να ολοκληρωθεί η επιστροφή μας στη δική μας πόλη, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Σχεδόν 20 χρόνια μετά, 18 για την ακρίβεια, χωρίς το γήπεδό μας. Ποια άλλη απ’ τις ομάδες που πρωταγωνιστούν το βίωσαν αυτό; Μας έκαναν πρόσφυγες ξανά όλα αυτά τα χρόνια… Εγώ το μόνο που λέω είναι να μη το ζήσει καμία άλλη ομάδα αυτό, κανείς άλλος οπαδός. Αυτό…

Υγ3: Ο κ. Τσιόδρας (να είναι πάντα καλά) είναι Ολυμπιακός (και καλά κάνει ο άνθρωπος, κανείς δεν είναι τέλειος -χαχαχαχα-) αλλά και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων που τα πάει περίφημα και είναι άριστος στο ρόλο του, αποτελεσματικός και δουλευταράς, ο Νίκος Χαρδαλιάς κοινώς, είναι ΑΕΚάρα. Να τα λέμε κι αυτά για να το ελαφρύνουμε και λίγο το θέμα μωρέ… Η ουσία φυσικά είναι να τους ακούμε και τους δυο και να εκτελούμε τις οδηγίες τους κατά γράμμα για να έχουμε καλοκαίρι, για να ζήσουμε όμορφα ξανά παρέες στην Γκαζόζα και στης Φιλαδέλφειας τα μέρη (και στις θάλασσες ντε).

Υγ4: Σπίτι, σειρές και pro… Αυτά! Ξεκίνησα με την Ηρώ το Freud στο netflix. Καλό, πολύ καλό, πολύ δυνατό… Τα κλασικά δεν σας τα γράφω τα ‘χουμε δει οι περισσότεροι. Και θα δω και το platform. Ταινία με πολύ ξεχωριστό σενάριο… Επίσης το The Valhalla Murders το πάει πολύ καλά. Κι από την Παρασκευή που έρχεται, σταματάνε όλα, έχουμε Προφεσόρ και Τόκιο ντε…!!! Μείνετε σπίτι και φυσικά η καλύτερη… σειρά είναι η παρέα του Τσόχου εδώ στο gazzettaTV, αύριο ντε, εκεί γύρω στις 22:00. Να είστε καλά…

ΠΗΓΗ: