Παρέμβαση Παυλόπουλου: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

2
Παρέμβαση-Παυλόπουλου:-Το-Ευρωπαϊκό-Συμβούλιο-να-αρθεί-στο-ύψος-των-περιστάσεων

Στην πρώτη του δήλωση ως τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος καλεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της. Η δήλωση του πρώην ΠτΔ έρχεται την ώρα που η οικονομική κρίση εξαιτίας του κορονοϊού και η άρνηση της Γερμανίας στο ευρωομόλογο προκαλούν κλυδωνισμούς.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάνει λόγο για εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, εξαιτίας των οποίων θεωρεί υποχρέωσή του να ενώσει τη φωνή του με εκείνη του Προέδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Click4more Αιχμές Μητσοτάκη κατά Γερμανίας για το ευρωομόλογο: οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν γενναίες αποφάσεις

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων».

Κατά τον Προκόπη Παυλόπουλο, κανείς «συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική».

Όλη η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις  αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος Πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω την φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου Προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει.

ΠΗΓΗ: