Παραμένουν εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Περού! Σβήνουν οι ελπίδες για τον επαναπατρισμό τους

4
Παραμένουν-εγκλωβισμένοι-Έλληνες-στο-Περού!-Σβήνουν-οι-ελπίδες-για-τον-επαναπατρισμό-τους

Σβήνει από κάθε πλευρά, η ελπίδα για τον άμεσο επαναπατρισμό των δυο Ελλήνων φωτογράφων, που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη Κούσκο στο Περού, αφού σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη οι κυβερνώντες της χώρας, παρέτειναν την απαγόρευση εξόδου και κλεισίματος των συνόρων, μέχρι της 12 Απριλίου.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η Δήμητρα Σακελλάρη στόχος τους ήταν με κάθε τρόπο να βρεθούν στη πρωτεύουσα της χώρας τη Λίμα, τόσο εκείνοι όσο και οι εκατοντάδες άλλοι ευρωπαίοι, ωστόσο μετά από τόσες ημέρες αυτό φαντάζει με ανεκπλήρωτο όνειρο “Φοβάμαι ότι αν δεν γίνει κάτι τώρα θα βιώσουμε το πιο εφιαλτικό σενάριο, καθώς θ αναγκαστούμε να παραμείνουμε εδώ κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Ο περιορισμός της εξόδου μας, εξαιτίας του κορονοϊού δυσκολεύει ακόμα και την πιο απλή μετακίνηση. Μέχρι ώρας όποιο προσπάθεια έχουμε κάνει έχει βρει κενό”.

Click4more: Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας μέσω του newsit.gr από Έλληνες εγκλωβισμένους στο Περού!

Στο βίντεο που ακολουθεί η Δήμητρα Σακελλάρη περιγράφει από το άχαρο παράθυρο του hostel, όπου αναγκάζετε να μένει μαζί με τον Γιώργο Βουρσούκη, το πως ζουν, καθώς και όλες τις τελευταίας δυσοίωνες εξελίξεις με τις αρχές να τους απαγορεύουν να προσεγγίσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο την Λίμα.

ΠΗΓΗ: