Η Sony θα συνενώσει τα τμήματα ηλεκτρονικών, φωτογραφίας και smartphone;

3
Η-sony-θα-συνενώσει-τα-τμήματα-ηλεκτρονικών,-φωτογραφίας-και-smartphone;

Sony

Η Sony περνάει δύσκολες στιγμές όσον αφορά το τμήμα smartphones που διαθέτει. Αλλά για ποιο λόγο αναφερόμαστε διαρκώς στο τμήμα smartphones; Σε πόσους τομείς δραστηριοποιείται η εταιρεία και πόσα τμήματα διαθέτει;

Τα τμήματα της Sony

Η Sony είναι μία εταιρεία που ασχολείται με την ψυχαγωγία, τον σχεδιασμό και την παραγωγή συσκευών και άλλα. Τα κύρια τμήματα τη εταιρείας είναι η βασική Sony Electronics, η Sony Pictures, η Sony Music και η PlayStation.

Το κύριο τμήμα της εταιρείας είναι αυτό των ηλεκτρονικών, το οποίο χωρίζεται σε επιπλέον υποτμήματα, μεταξύ των οποίων τα πιο βασικά είναι τα εξής: Mobile Communications (αφορά τα smartphones και wearables), Imaging Products & Solutions (ασχολείται με τις κάμερες), Home Entertainment & Sound (το τμήμα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών), Professional (ένα τμήμα που ασχολείται καθαρά με επαγγελματικές κάμερες και εξοπλισμό), Semiconductors (οι γραμμές σχεδιασμού και παραγωγής αισθητήρων), Financials, Medical, και AI & Robotics.

Η συγχώνευση

Βλέποντας όλα τα παραπάνω τμήματα, αναρωτιέται κανείς γιατί η εταιρεία δεν εκμεταλλεύεται τα προϊόντα του ενός τμήματος και δεν τα χρησιμοποιεί στο άλλο. Όπως για παράδειγμα, πέρυσι έγινε γνωστό ότι δεν χρησιμοποιεί το τμήμα καμερών για να εφοδιάζει με κάμερες τα smartphone της.

Ωστόσο, νεότερες αναφορές θέλουν την εταιρεία να ξεκινά την 1η Απριλίου συγχώνευση κάποιων εκ των τμημάτων της, και συγκεκριμένα τα Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound, και Mobile Communications.

Τη νέα “εταιρεία” που θα προκύψει θα τη διευθύνει ο Shigeki Ishizuka, ο οποίος θα λογοδοτεί στον CEO της Sony, Kenichiro Yoshida. Στόχος του πρώτου θα είναι να βελτιστοποιήσει το marketing, και τις γραμμές παραγωγής, εφοδιασμού και προμηθειών.

Το μέλλον

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, το μεγαλύτερο πρόβλημα των τμημάτων της Sony είναι ότι λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς να σχετίζονται το ένα με το άλλο. Αναμένεται η συγχώνευση των παραπάνω τμημάτων να βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση, σε κάποιους από τους τομείς όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως η αγορά των smartphones.

Πηγή

ΠΗΓΗ: