Άμεση κρατική βοήθεια λόγω κορονοϊού ζητούν έξι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

3
Άμεση-κρατική-βοήθεια-λόγω-κορονοϊού-ζητούν-έξι-ελληνικές-αεροπορικές-εταιρείες

Την παροχή άμεσης κρατικής βοήθειας ζητούν έξι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία.

Οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία για να μη καταρρεύσουν πλήρως και χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις αεροπορικές εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings,και Orange2Fly. Σύμφωνα με την επιστολή, οι ανωτέρω εταιρείες κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των, χωρίς προηγούμενο, επιπτώσεων της πανδημίας.

“Η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών” τονίζουν στην επιστολή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον Ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: