Στο YouTube οι κορυφαίες παραστάσεις των Μπαλέτων Μπολσόι! video

3
Στο-youtube-οι-κορυφαίες-παραστάσεις-των-Μπαλέτων-Μπολσόι!-video

Κορονοϊός και… πολιτισμός! Τα Μπαλέτα Μπαλσόι ανακοίνωσαν την Πέμπτη (26.03.2020) ότι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο YouTube. Ο λόγος, για να έχει άλλη μία επιλογή ψυχαγωγίας και μάλιστα υψηλού επιπέδου, το 1/3 των ανθρώπων του πλανήτη που βρίσκεται σε καραντίνα.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπολσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους”, αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου σε ανακοίνωσή της.

Από την Παρασκευή (27.03.2020) και έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Μπολσόι στο YouTube “χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κορονοϊός και Λίμνη των Κύκνων

Η “Λίμνη των Κύκνων” θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα “Μπορίς Γκοντουνόφ” ή ακόμη το μπαλέτο “Ωραία Κοιμωμένη”.

Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της. 

“Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους”, σημείωσε ο διευθυντής των Μπαλσόι Βλαντίμιρ Ουρίν.

“Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπολσόι “να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν αυτή την τέχνη”.

Δεκάδες θέατρα και όπερες στον κόσμο, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, έκλεισαν τις τελευταίες μέρες τις πόρτες τους στο κοινό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας παράλληλα να προβάλλουν παραστάσεις και συναυλίες τους μέσω Ίντερνετ.

ΠΗΓΗ: