Στους 26 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα- στα 892 τα κρούσματα

3
Στους-26-οι-νεκροί-από-τον-κορονοϊό-στην-Ελλάδα-στα-892-τα-κρούσματα

.

Στα 892 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, συμπληρώνοντας πως σημειώθηκαν 4 θάνατοι, με το σύνολο πλέον να φτάνει τους 26. 

Τα νέα κρούσματα είναι 71. Αυτή τη στιγμή 57 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι- οι περισσότεροι άνδρες. Από τους νεκρούς οι 21 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα και ήταν ηλικιωμένοι εκτός από έναν- τον Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη. 42 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, βρισκόμαστε ακόμα μέσα στη μάχη, και μάλλον στην αρχή της- και ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους.  Όπως είπε, δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν αρθούν τα μέτρα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκύψει αντίστοιχη εικόνα. 

Αναφερόμενος εκτενέστερα στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.  

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περί εξάπλωσης του ιού στην Ιταλία από τον Οκτώβριο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως, με την ταχύτητα που διαδίδεται ο ιός θα είχαμε δει μια επιδημία να χτυπά από τον Οκτώβριο- όπως σχολίασε, αυτό το σενάριο φαίνεται να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr