Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών! Αμοιβή μαμούθ για πληροφορίες

3
Οι-ΗΠΑ-κατηγορούν-τον-Μαδούρο-για-εμπορία-ναρκωτικών!-Αμοιβή-μαμούθ-για-πληροφορίες

Κατηγορίες κατά του Νικολάς Μαδούρο και των υπουργών για εμπορία ναρκωτικών απήγγειλε η Ουάσιγκτον προσφέροντας ταυτόχρονα αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες.

Οι κατηγορίες κατά του Μαδούρο και των συνεργατών του ασκήθηκαν από το  υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνοντας και αμοιβή μαμούθ για σχετικές πληροφορίες, σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδουρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: