Κορονοϊός: 18 νεκροί στη Ρουμανία – Πρώτος θάνατος στην Αρμενία

5
Κορονοϊός:-18-νεκροί-στη-Ρουμανία-–-Πρώτος-θάνατος-στην-Αρμενία

Στους 18 έφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία με την βαλκανική χώρα να δίνε μάχη για να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Τελευταίο θύμα μια 76χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της περιφέρειας Κλουζ, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG) για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις υπέγραψε το διάταγμα για τον διορισμό του Νέλου Τατάρου ως υπουργού Υγείας. Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί η παραίτηση του Βίκτορ Κοστάκε από τη θέση του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 130 ιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, μεταξύ των οποίων 90 στη Σουτσεάβα και 36 στο Βουκουρέστι.

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Αρμενία

Μια 72χρονη γυναίκα είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Αρμενία, η οποία έχει μέχρι τώρα 290 κρούσματα.

Συνομιλίες Πούτιν – Μακρόν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που λαμβάνει ο καθένας στην χώρα του, όπως και για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους στις χώρες τους όπως και για τους όρους μεταφοράς ιατρικού εξοπλισμού.

Οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν συζήτησαν το θέμα της άρσης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: