Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε 15 μέρες τα ασφαλή συμπεράσματα – Τι ρόλο θα παίξει ο καιρός

4
Κορονοϊός-στην-Ελλάδα:-Σε-15-μέρες-τα-ασφαλή-συμπεράσματα-–-Τι-ρόλο-θα-παίξει-ο-καιρός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά μάχη με το χρόνο για να προλάβει την εξάπλωση του φονικού ιού στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ένας πλανήτης σε καραντίνα… Τα στοιχεία στην κυριολεξία σοκάρουν. Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες και εδάφη έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου…

Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, ξεπερνά το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, κατά τα φαινόμενα, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

“Η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Πρέπει όμως να υπάρχει επαγρύπνηση. Εστίες αναζωπύρωσης μπορεί να υπάρχουν παντού μετά την άρση των μέτρων, όταν δεν έχει νοσήσει μεγάλος αριθμός του πληθυσμού”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Σε 15 ημέρες τα ασφαλή συμπεράσματα». Στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση μίλησε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για την έξαρση της πανδημίας και τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας. Πότε θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του ιού.

Ν. Σύψας: Τις επόμενες ημέρες η επιδημία θα «δείξει τα δόντια της». Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, για την έξαρση της πανδημίας η οποία τις επόμενες μέρες «θα δείξει τα δόντια της» και το πώς θα επηρεάσει ο καιρός την εξάπλωση του ιού.

X. Γώγος: «Σημαντική η επικοινωνία με τον γιατρό». Με αφορμή τα όσα είπε στην χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, για την απώλεια της ζωής της 40χρονης από την Καστοριά, ο Χαράλαμπος Γώγος επιβεβαίωσε ότι είναι αναγκαίο όποιος έχει υποκείμενο νόσημα και μένει στο σπίτι λόγω ελαφρών συμπτωμάτων, θα πρέπει να παρακολουθείται από τον γιατρό του.

Αν. Σπαντιδέας: «Πήραμε έγκαιρα μέτρα – Να βοηθήσουμε όλοι». Στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση μίλησε ο Παθολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αν. Σπαντιδέας, για τα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα μας και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: