Κορονοϊός: Γιατί να μειώσετε το αλάτι στο φαγητό – Τι αλληλεπίδραση έχει στην άμυνα του οργανισμού

1
Κορονοϊός:-Γιατί-να-μειώσετε-το-αλάτι-στο-φαγητό-–-Τι-αλληλεπίδραση-έχει-στην-άμυνα-του-οργανισμού

Η κατανάλωση πολύ αλατιού δεν κάνει μόνο κακό στην αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί, επίσης, να εξασθενήσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και την ικανότητά του να καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς, με συνέπεια μια λοίμωξη να γίνεται πιο σοβαρή, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Την εν λόγω μελέτη -παρόλο που αφορούσε βακτήρια και όχι ιούς- καθιστά επίκαιρη ο κορονοϊός και η εν εξελίξει πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς όπως έχουν τονίσει οι γιατροί, λόγω έλλειψης αντιικών φαρμάκων και εμβολίου για το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, η ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την αντοχή των ανθρώπων στον ιό.

Διαβάστε στο Iatropedia.gr γιατί ο κορονοϊός μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος για τον οργανισμό σας δεν μειώσετε το αλάτι

ΠΗΓΗ: