Καταρρέουν τα νοσοκομεία στο Λονδίνο! Λείπει σχεδόν το μισό προσωπικό

3
Καταρρέουν-τα-νοσοκομεία-στο-Λονδίνο!-Λείπει-σχεδόν-το-μισό-προσωπικό

Δραματική, από κάθε άποψη, η κατάσταση που προκαλεί ο κορονοϊός στη Βρετανία. Με τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται καθημερινά, τα νοσοκομεία φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και ειδικά στο Λονδίνο κινδυνεύουν με κατάρρευση! 

Την πρωτοφανή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία στο Λονδίνο παραδέχτηκε και αξιωματούχος του συστήματος Υγείας στη Βρετανία. Περιγράφοντας το τι συμβαίνει, είπε πως τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορονοϊού και ταυτόχρονα με την απουσία «άνευ προηγουμένου» ποσοστού του προσωπικού του.

Click4more Ισπανία: Άλλοι 655 νεκροί από τον κορονοϊό και 8.578 νέα κρούσματα

Αφού αύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, «ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», δήλωσε στο BBC Radio 4 ο Κρις Χόμπσον.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία του 30%, του 40% ή σε ορισμένες περιπτώσεις και του 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξήγησε ο Κρις Χόμπσον κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 465 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία κορονοϊού, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: