Η Mitsubishi Corporation εξετάζει την αγορά του 10% της Renault

0
Η-mitsubishi-corporation-εξετάζει-την-αγορά-του-10%-της-renault

Σύμφωνα με την γαλλική οικονομική εφημερίδα, Les Echos, η Mitsubishi Corporation, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, σκέφτεται να αγοράσει το 10% των μετοχών της Renault, με σκοπό να ενισχύσει τη συμμαχία μεταξύ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan και της Mitsubishi Motors.

Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι από τα κορυφαίο διοικητικά στελέχη, μαζί με διάφορα σχέδια αναδιάρθρωσης, κλείσιμο εργοστασίων και εκτεταμένα προγράμματα εξοικονόμησης κόστους. Οι αλλαγές στην κεφαλαιακή διάρθρωση της τριμερούς συμμαχίας βρίσκονται επίσης στο τραπέζι, όπως αναφέρει το Reuters.

Αυτή τη στιγμή, η Mitsubishi Corporation κατέχει το 20% της Mitsubishi Motors, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος -από το 2016- είναι η Nissan. Με τη σειρά της, η τελευταία κατέχει το 15% της Renault, ενώ η Renault κατέχει το 43% της Nissan.

Στα τέλη του περασμένου έτους, σε κοινή τους ανακοίνωση, η συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi είχε τονίσει πόσο σημαντική είναι η συμμαχία για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα κάθε εταιρείας.

ΠΗΓΗ: