LIVE: Όλες οι εξελίξεις στη μάχη κατά του Covid19 λεπτό προς λεπτό

2
live:-Όλες-οι-εξελίξεις-στη-μάχη-κατά-του-covid19-λεπτό-προς-λεπτό

Οι επενδυτές στην Ασία πήραν τη σκυτάλη το πρωί της Τετάρτης από εκείνους στις ΗΠΑ, που είχαν οδηγήσει τον Dow Jones στην πλέον θεαματική άνοδο από το 1933. Εξίσου εντυπωσιακό και το ασιατικό ράλι. 

Λίγο πριν τις 09:00 ώρα Ελλάδος, ο Nikkei στο Τόκιο κάνει άλμα 8%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ εξασφαλίζει κέρδη 3,5% και ο Σύνθετος Δείκτη στη Σανγκάη είναι στο +2,5%. Ανάκαμψη 1,5% για τον BSE Sensex στο Μουμπάι. 

Στο Σίντνεϊ που ακολουθεί τις ασιατικές αγορές, ο S&P ASX κάνει άλμα 5,5%. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να ψηφίσει η Γερουσία το σχέδιο τόνωσης ύψους 2 τρισ. δολαρίων της αμερικανικής οικονομίας. Προηγήθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις και απορρίψεις από τους Δημοκρατικούς του σώματος, που πίεσαν για ισχυρότερη προστασία των εργαζομένων και αλλαγές στις ρήτρες για τις επιχειρήσεις. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι έχει μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απολύτως ικανοποιημένος με τη συμφωνία που επετεύχθη.

Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σάμερ, υπογράμμισε ότι το κόμμα του πέτυχε «ουσιαστικές βελτιώσεις» στο σχέδιο και απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε: «Προς όλους τους Αμερικανούς λέω: Έρχεται βοήθεια, μεγάλη και γρήγορη βοήθεια». 

O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα σταματήεσι να χρησιμοποιεί τον όρο «κινεζικός ιός», σε μία προσπάθεια να σταματήσει το παιχνίδι των ευθυνών για την φονική πανδημία. «Δεν το μετανιώνω, αλλά μας κατηγόρησαν ότι τον διαδώσαμε μέσω των στρατιωτών μας, ότι οι στρατιώτες μας το έκαναν σκοπίμως» είπε στο Fox News. «Κοιτάζτες όλοι ξέρουν ότι ξέσπασε στην Κίνα, αλλά αποφάσισα ότι δεν χρειάζεται να το κάνουμε πια θέμα. Το έκανα μεγάλο θέμα πράγματι. Αλλά όλα άρχισαν ότι εκείνοι ξεκίνησαν να λένε ότι άρχισε από τους στρατιώτες μας. Οι στρατιώτες μας δεν είχαν καμία σχέση» συμπλήρωσε 

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται από τον νέο κορωνοϊό. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις δικές τους αιτήσεις από 1ης Απριλίου. Δείτε εδώ την επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού πουέδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς συμπεριέλαβε άλλους 100. 

Πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη καλούνται πλέον από τις αρχές των χωρών τους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, βάσει της καταμέτρησης που έκανε με βάση ανακοινώσεις κυβερνήσεων ως τις 20:30 χθες το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Οι αρχές της Κίνας ήραν σήμερα τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί πριν από μήνες στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 18.000 ανθρώπους διεθνώς. 

ΠΗΓΗ: