Ψάρια στην εγκυμοσύνη: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους – Ποια είναι αυτά

2
Ψάρια-στην-εγκυμοσύνη:-Περισσότερα-τα-οφέλη-από-τους-κινδύνους-–-Ποια-είναι-αυτά

Οι συστάσεις ως προς την κατανάλωση ψαριών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αναθεωρηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών με μέτρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.

Τα ψάρια αποτελούν πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι σημαντικά για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ορισμένα ψάρια όμως, όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας και το σκουμπρί, είναι πιθανό να περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ο οποίος έχει συνδεθεί με νευρολογικές βλάβες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΠΗΓΗ: