Τι ισχύει με τον Hantavirus: Ο Ηλίας Μόσιαλος έδωσε την απάντησή (pic)

3
Τι-ισχύει-με-τον-hantavirus:-Ο-Ηλίας-Μόσιαλος-έδωσε-την-απάντησή-(pic)

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για τον θάνατο ενός ανθρώπους στην Κίνα από τον ιό Hantavirus.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν άργησε να προκαλέσει ανησυχία, ενδεχομένως και πανικό σε κάποιους.

Ωστόσο ο Ηλίας Μόσιαλος, με ένα ποστάρισμα επιχείρησε να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας πως η ιατρική κοινότητα είναι προετοιμασμένοι και διαβασμένη για αυτόν, καθώς υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

«Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus. Έχει πάνω από 11,000 προωθήσεις η επισυναπτόμενη ανάρτηση από το hellasjournal. Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορωνοϊο και δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων. 

Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορονοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες», έγραψε στο Facebook.

ΠΗΓΗ: