Τα αμερικανικά πλωτά νοσοκομεία τα οποία ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού

6
Τα-αμερικανικά-πλωτά-νοσοκομεία-τα-οποία-ρίχνονται-στη-μάχη-κατά-του-κορονοϊού

Αληθινά, πλήρως εξοπλισμένα πλωτά νοσοκομεία είναι τα USNS Comfort και USNS Mercy του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ.

 

 

Τα χαρακτηριστικά τους παρουσιάζονται σε γράφημα που αναρτήθηκε στη σελίδα της US Fleet Forces Command στο Facebook. Τα δύο πλοία, κλάσης Mercy, προορίζονται να ελαφρύνουν το φορτίο των υγειονομικών υπηρεσιών στις περιοχές αποστολής τους, αναλαμβάνοντας την περίθαλψη ασθενών που δεν πάσχουν από COVID-19, προκειμένου να επιτρέψουν στις υγειονομικές υπηρεσίες να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

 

 

Τα δύο πλοία έχουν μήκος περίπου 300 μέτρα και εκτόπισμα 70.000 τόνους, ενώ μπορούν να πιάσουν ταχύτητα 12 κόμβων. Το καθένα μπορεί να φέρει ιατρικό/ νοσηλευτικό προσωπικό 1.200 ατόμων, ενώ από άποψης εξοπλισμού είναι αντίστοιχα των σύγχρονων χερσαίων νοσοκομείων. Είναι δυνατή η διατήρηση 5.000 μονάδων αίματος, ενώ το κάθε σκάφος έχει έναν αξονικό τομογράφο, τέσσερα ακτινολογικά τμήματα, δώδεκα χειρουργεία, 1.000 κλίνες ασθενών, μία πτέρυγα απομόνωσης/ καραντίνας και 80 κλίνες εντατικής θεραπείας. Τα συγκεκριμένα σκάφη είναι μεταξύ των μεγαλύτερων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr