Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού στο gazzetta.gr: «Μένουμε σπίτι, για ό,τι χρειάζεται τηλεφωνούμε στον Δήμο»

2
Ο-Δήμαρχος-Παπάγου-Χολαργού-στο-gazzetta.gr:-«Μένουμε-σπίτι,-για-ό,τι-χρειάζεται-τηλεφωνούμε-στον-Δήμο»

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν νέο πόλεμο, αυτό της πανδημίας. Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 18.000 ανθρώπους ενώ τα κρούσματα από τον Covid-19 έχουν φτάσει τις 408.913. Οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή τόνισαν πως για να αντιμετωπιστεί ο ιός αυτός θα πρέπει οι πολίτες να δείξουν την ανάλογη ευθύνη και να προσαρμοστούν στα δύσκολα μέτρα.

Παράλληλα, με την ατομική ευθύνη όμως υπάρχει και το Κράτος, και οι υπηρεσίες του που αποτελούν το στήριγμα του λαού στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλο το ανθρώπινο γένος.

Εκτός από την Κεντρική Κυβέρνηση σημαντικό ρόλο στην επιβολή των μέτρων αυτών – που στόχο έχουν τον περιορισμό του ιού – παίζουν και  οι Δήμοι της χώρας. 

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, για τον ρόλο του Δήμου στην απειλή της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες που πήρε για την βοήθεια όλων των δημοτών -και όχι μόνο αυτών που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού από την πρώτη στιγμή της πρωτόγνωρης αυτής απειλής,  ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Δήμος με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, ήταν η αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών, πολιτιστικών εγκαταστάσεων καθώς και των παιδικών χαρών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. 

«Ξεκινήσαμε με την αναστολή των αθλητικών, πολιτιστικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, των παιδικών χαρών, των πάρκων, των αθλητικών εγκαταστάσεων», τονίζει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού στο gazzetta.gr για να σταθεί στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη, το 15800, που θεσπίστηκε για να μπορέσουν οι πολίτες να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να ζητήσουν την βοήθεια του για θέματα όπως η διανομή έτοιμων γευμάτων σε άπορους και οικονομικά αδύνατους μέχρι κι έκτακτες μετακινήσεις. 

«Καθημερινά βρίσκουμε τρόπους να ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την στήριξή μας σε όλους έχουν ανάγκη.  Θέσαμε σε εφαρμογή έκτακτες υπηρεσίες, καθώς και λειτουργεί καθημερινά η γραμμή εξυπηρέτηση του πολίτη 15800, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και όποιος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να καταθέσει το αίτημα του ή να ζητήσει κάποια επιπλέον βοήθεια, ακόμα και για έκτακτη μετακίνηση».

Ένα από τα θέματα που απασχολούν είναι οι λαϊκές και ο πιθανός συνωστισμός που μπορεί να υπάρξει από τον κόσμο με τον δήμαρχο να τονίζει πως υπάλληλοι του Δήμου φροντίζουν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί. 

Ολα αυτά είναι καλά, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο ο πολίτης πειθαρχεί σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. «Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι σε γενικές γραμμές αντέδρασαν με υπευθυνότητα και έδειξαν προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών. Είχαμε από την αρχή αισθητή μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους και προσπάθεια για τις ελάχιστες συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες», όπως τονίζει ο Ηλίας Αποστολόπουλος. 

Όπως είναι λογικό, ο κορονοϊός θα έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία κυρίως όμως στις μικρές και τοπικές επιχειρήσεις. «Θα θα φέρουμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και οικογενειών του Δήμου μας. Οι στιγμές που ζούμε δεν έχουν προηγούμενο, για αυτό και καθημερινά προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, πάντα με γνώμονα να μπορέσουν όλοι να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε επαφή, μειώνοντας την διασπορά του ιού», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού. 

ΠΗΓΗ: