Κραυγή αγωνίας στην Ιταλία! «Είμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση»

3
Κραυγή-αγωνίας-στην-Ιταλία!-«Είμαστε-ένα-βήμα-πριν-από-την-κατάρρευση»

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, στην Ιταλία, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, αποφάσισε να απευθύνει δραματική έκκληση στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

«Η κρίση του κορονοϊού όχι μόνον δεν βαίνει προς λύση, αλλά στην Κάτω Ιταλία ετοιμάζεται να εκραγεί με δραματικό τρόπο. Οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι κόλαση», γράφει ο περιφερειάρχης. «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης διάδοσης της ασθένειας, μια κατάσταση η οποία θα είναι οριακά διαχειρίσιμη», υπογραμμίζει ο Ντε Λούκα.

Click4more: 78 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 821 συνολικά! Στους 22 οι νεκροί – Συγκινητικό μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου

«Δεν θέλουμε να προστεθεί, στην τραγωδία της Λομβαρδίας, και εκείνη του ιταλικού Νότου. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα ημερών, αλλά ωρών», προσθέτει ο επικεφαλής της Καμπανίας, στην Ιταλία.

Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στις συνθήκες και τις δυσκολίες του ιταλικού Νότου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εδώ και εβδομάδες συνεχίζεται στις βόρειες περιοχές της χώρας. Καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί αμέσως με πιο δυναμικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, γιατροί και σχολιαστές στην Ιταλία υπογραμμίζουν ότι τα νοσοκομεία του ιταλικού Νότου (από την Νάπολη, μέχρι το Μπάρι και το Παλέρμο), δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια βίαιη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου.

Ιταλία – Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού στο επίκεντρο του εφιάλτη

Εν τω μεταξύ, κόβει την ανάσα η μαρτυρία της Ιταλίδας γιατρού Ιντισάρ Σλέϊμαν σε νοσοκομείο της Μπρέσια, της πόλης που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό όσο και το Μπέργκαμο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας

«Ο πόνος τεράστιος.Δεν είμαστε συνηθισμένοι να χάνουμε τόσους ανθρώπους σε τόσο σύντομο χρόνο. Και είναι πια καθημερινότητα.Κάθε μέρα ένας, δύο, τρείς, τέσσερις. Είναι πολλοί…

Χθες, χάσαμε έναν ασθενή και έπρεπε να μιλήσω με την οικογένεια του για να τους το ανακοινώσω.Ήταν ένας νέος άνθρωπος. Μίλησα με τη γυναίκα του, το δωδεκάχρονο παιδί του, τη μητέρα του. Χθες, όλη μέρα βρισκόμουν σε σύγχυση”, λέει η γιατρός στην Ιταλία.

Δεν ξέρω εάν θα ξαναδουλέψω ως γιατρός. Για να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία.Τι να πω; Αισθάνεσαι πραγματικά ανίκανος, ανίκανος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο του Live News για την Ιταλία

Με πληροφορίες από: Mega, ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ: