Ιταλία : Οι απεργίες στη βιομηχανία οδηγούν σε διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση

2
Ιταλία-:-Οι-απεργίες-στη-βιομηχανία-οδηγούν-σε-διαπραγματεύσεις-με-την-Κυβέρνηση

Γενικές απεργίες στον βιομηχανικό τομέα στη Λομβαρδία και το Λάτσιο οδήγησαν την κυβέρνηση Κόντε και τους βιομηχάνους σε διαπραγματεύσεις.

Αυτές έγιναν με τα συνδικάτα και είχαν ως κύριο αντικείμενο-πρόταγμα και αίτημα, την παύση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων που δεν ήταν απαραίτητο να λειτουργούν.

Είναι προφανές άλλωστε ότι όλες αυτές οι κινητοποιήσεις έγοναν με στόχο να περιοριστεί η πιθανότητα της εκ νέου διασποτάς του κοροναϊού.

 

Οι διαπραγματεύσεις

Η διάρκεια της γενικής απεργίας ήταν 8 ώρες και αφορούσε τις επαρχίες του Λάτσιο και της Λομβαρδίας, οι οποίες συνιστούν τις πιο πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Οργανώθηκε από εργάτες της μεταλλουργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, των τραπεζοϋπαλλήλων και του τομέα χημικών. Ωστόσο το πρόταγμα ήταν πολύ συγκεκριμένο και αν δε γινόταν αποδεκτό θα καλούσαν σε γενική απεργία σε όλη την Ιταλία.

Η κίνηση αυτή οδήγησε σε νέες διαδικασίες από την πλευρά της Κυβέρνησης Κόντε καθόσον δε θα υπήρχε πιο δυσχερή κατάσταση από μια χώρα σε πανδημία, οικονομική ύφεση και γενική απεργία.

Η κυβέρνηση συναντά τρία μεγαλύτερα συνδικάτα CIGL, CIS και UIL για να συζητήσει τη διεύρυνση του καταλόγου των μη απαραίτητων τομέων και εργασιών που θα πρέπει να ανασταλούν άμεσα. «Ο κατάλογος θα αλλάξει. Δεν μπορούμε να έχουμε απεργίες», τόνισε ο Κόντε.

 

ΠΗΓΗ: