Επέτειος 25ης Μαρτίου: Λιτός εορτασμός, ισχυρά μηνύματα

1
Επέτειος-25ης-Μαρτίου:-Λιτός-εορτασμός,-ισχυρά-μηνύματα

Με λιτό τρόπο, λόγω των συνθηκών και των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, τιμήθηκε φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής, αρχηγών κομμάτων και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας- και τη στρατιωτική παρουσία μόνον από αέρος, τιμήθηκε η 25η Μαρτίου.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000/-5, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:

  • Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
  • Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
  • Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
  • Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Τέλος, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς] της Π.Α., απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΗΓΗ: