Κοροναϊός: Η θυσία του ιερέα που δεν θα ξεχαστεί – Παράδειγμα προς μίμηση

4
Κοροναϊός:-Η-θυσία-του-ιερέα-που-δεν-θα-ξεχαστεί-–-Παράδειγμα-προς-μίμηση

Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο προκαλεί η ιστορία ενός ιταλού ιερέα ο οποίος θυσίασε τη ζωή του προκειμένου να σώσει ένα νεότερο ασθενή που είχε προσβληθεί από κοροναϊό.

Ο ιερέας, ονόματι Τζουζέπε Μπεραρντέλι, κατέληξε σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο της Ιταλίας, μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, και αποτελεί εθνικό ήρωα. Ο ιερέας από το Κασίνιο θυσίασε τη ζωή του, δίνοντας τη δική του αναπνευστική μάσκα σε έναν νεότερο ασθενή του Covid-19.

Σύμφωνα με το BBC το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το νοσοκομείο, ο ιερέας αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον αναπνευστήρα που οι ενορίτες του είχαν αγοράσει για τον ίδιο.

Την ημέρα της ταφής του -δεν επιτρέπονται οι κηδείες- όλοι οι πολίτες του Κασίνιο συνόδευσαν τον πατέρα Τζουζέπε στην τελευταία του οικία από τα μπαλκόνια με ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα.

Fr. Giuseppe Berardelli, a 72-year-old priest who gave a respirator (that his parishioners had purchased for him), to a younger patient (whom he did not know), has died from #coronavirus.

“Greater love has no person…” (Jn 15:13) https://t.co/qXQ6knoE6n via @Araberara pic.twitter.com/uKxRNghire

— James Martin, SJ (@JamesMartinSJ) March 24, 2020

Επιμνημόσυνη δέηση του πάπα

Την Τρίτη, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος Α΄, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους γιατρούς και τους ιερείς που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό και «ευχαρίστησε τον Θεό για την ηρωική στάση αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους βοηθώντας όσους νοσούν».

Στην Ιταλία εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50 ιερείς έχουν πεθάνει από τον ιό, ενώ ο απολογισμός των νεκρών ξεπερνά τις 6.820, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν τις 70.000.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΠΗΓΗ: