Η Tesla τοποθέτησε το παλιό τσιπ της σε κινέζικα Model 3 λόγω του κορωνοϊού

2
Η-tesla-τοποθέτησε-το-παλιό-τσιπ-της-σε-κινέζικα-model-3-λόγω-του-κορωνοϊού

Πολλοί ιδιοκτήτες της Tesla στη Κίνα παρατήρησαν πως τα νέα του Model 3 που παρέλαβαν τις προηγούμενες ημέρες δεν διέθεταν την έκδοση 3 του FSD (Full Self-Driving) του τσιπ που είναι υπεύθυνο για τις αυτόνομες λειτουργίες και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των μοντέλων της, αλλά την έκδοση 2,5. Η έκδοση 3 του τσιπ έχει αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την Tesla, με την έκδοση 2,5 να χρησιμοποιεί το Drive PX2 τσιπ της Nvidia.

1

Σύμφωνα με την Tesla, το νέο τσιπ είναι κατά 21 φορές γρηγορότερο από την έκδοση 2,5, με τον Elon Musk να ζητά συγνώμη και να λέει πως η εταιρία του αναγκάστηκε να τοποθετήσει το παλιό τσιπ στα συγκεκριμένα Model 3, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό. O Musk τονίζει πως η Tesla θα εγκαταστήσει στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα το νέο chip δωρεάν, μόλις επανέλθει η παραγωγή τους στα κανονικά επίπεδα.

3

Το νέο σύστημα είναι διαθέσιμο στους ιδιοκτήτες των Model S και Model X παραγωγής Μαρτίου 2018 και νωρίτερα. Αυτό προσφέρει καλύτερη οθόνη, βελτιωμένο και ταχύτερο σύστημα πλοήγησης, όπως και μια σειρά νέων παιχνιδιών, όπως τα Beach Buggy Racing 2, Cuphead και Stardew Valley. Επίσης το σύστημα περιλαμβάνει το Tesla Theater που δίνει πρόσβαση σε YouTube, Netflix, Hulu και Twitch, ενώ το αυτοκίνητο αποκτά και τις λειτουργίες DashCam και Sentry Mode που χρησιμοποιούν τις κάμερες του αυτοκινήτου.

ΠΗΓΗ: