Χάμιλτον: «Ελπίζω το DAS να κάνει μεγάλη διαφορά»

4
Χάμιλτον:-«Ελπίζω-το-das-να-κάνει-μεγάλη-διαφορά»

Η τεχνολογία που εξέλιξε η Mercedes για το μονοθέσιό της το 2020, ονόματι DAS, είναι το πιο πολυσυζητημένο πράγμα στη Formula 1 φέτος. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τη σύγκλιση και την απόκλιση των τροχών με ένα τράβηγμα του τιμονιού, προσαρμόζοντας τέλεια το αυτοκίνητο σε συνθήκες ευθείας και υψηλής τελικής ταχύτητας ή σε συνθήκες στροφής για καλύτερη πρόσφυση. Ο Λιούις Χάμιλτον έχει εναποθέσει πάρα πολλές ελπίδες του σε αυτή τη νέα τεχνολογία και θέλει πραγματικά να πάρει το κάτι παραπάνω (μαζί με τον Μπότας φυσικά) από τον ανταγωνισμό. 

Οι δηλώσεις του Λιούις Χάμιλτον

«Ελπίζω να κάνει μεγάλη διαφορά. Για την ώρα δεν το χρησιμοποιώ και πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Κάποιες φορές το δοκιμάζεις, κάποιες φορές όχι. Δεν ξέρω τελικά πόσο θα το χρησιμοποιώ. Έχει όμως μεγάλη διαφορά. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους μηχανικούς μας. Ειλικρινά θεωρώ ότι συνεχίζουμε σταθερά να προχωράμε μπροστά. Με τα χρόνια έχω γίνει πολύ πιο ανοικτόμυαλος. 

Οι μηχανικοί συχνά είναι κλειστόμυαλοι. Θέλουν να κάνουν ο,τι έκαναν και πέρυσι γιατί είναι ασφαλές και αξιόπιστο, επειδή ήδη έχει δουλέψει. Τα τελευταία χρόνια όμως τους έχω πιέσει σε ζώνες όπου δεν είναι τόσο άνετοι και έχουμε ανακαλύψει φοβερά πράγματα που δεν θα βλέπαμε ποτέ, αν δεν το κάναμε. Είναι πραγματικά τέλειο που έχουμε τόσες νέες ιδέες και έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε αυτά. Με εμπνέει να τους βλέπω να καινοτομούν. Είναι πολύ καλό για εμάς» είπε ο Λιούις Χάμιλτον. 

ΠΗΓΗ: