Κουρτς: Ετοιμη η Αυστρία να ενισχύσει τις χώρες που φυλάνε τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

2
Κουρτς:-Ετοιμη-η-Αυστρία-να-ενισχύσει-τις-χώρες-που-φυλάνε-τα-εξωτερικά-σύνορα-της-ΕΕ.

Μια κατάσταση αντίστοιχη με εκείνη του 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί, τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter o Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφερόμενος στο νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, μετά την κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τον δρόμο στις προσφυγικές ροές.

«Στόχος μας πρέπει να είναι η σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες», τονίζει ο Κουρτς και προσθέτει:

«Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης με επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών μας. Αν η προστασία αυτή αποδειχθεί αναποτελεσματική, η χώρα μας θα προστατεύσει τα δικά της σύνορα».

#Österreich ist auch bereit, die Länder an der Außengrenze mit zusätzlichen Polizisten zu unterstützen, wie Innenminister @karlnehammer bereits gestern betont hat. Wenn der Schutz der EU-Außengrenze nicht gelingen sollte, dann wird Österreich seine Grenzen schützen.

— Sebastian Kurz (@sebastiankurz) February 29, 2020

ΠΗΓΗ: