Κορονοϊός: “Εγκλωβισμένοι” και… απομονωμένοι σε ξενοδοχείο του Λονδίνου δύο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

4
Κορονοϊός:-“Εγκλωβισμένοι”-και…-απομονωμένοι-σε-ξενοδοχείο-του-Λονδίνου-δύο-μαθητές-του-Κολλεγίου-Αθηνών

Στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών κατά την εκδρομή τους στο Λονδίνο, παραμένουν δύο παιδιά, τα οποία θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. 

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, από τους δύο μαθητές επρόκειτο να γίνει λήψη ρηνοφαρρυγγικού δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για την κόρη της 40χρονης – το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα – και ένα αγόρι που είχε πυρετό. Τα δύο παιδιά παραμένουν κλεισμένα στα δωμάτια τους, και τους αφήνουν δίσκους με φαγητό έξω από την πόρτα. Οι γόνεις τους δεν μπορούν να τα επισκεφθούν, ωστόσο έχουν παραμείνει μαζί με τους μαθητές δύο καθηγητές του Κολλεγίου Αθηνών.  

Οι υπόλοιποι -περίπου 100- μαθητές, που επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής (28.02.2020) από το Λονδίνο, θα παραμείνουν στο σπίτι τους, απομονωμένοι, για 14 ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάποια από τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως βήχα και συνάχι.

Οι μαθητές που επέστρεψαν από Αγγλία ελέγχθηκαν και θερμομετρήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο. Βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ’ οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου. Κάποια παιδιά που παρουσίασαν πολύ ήπια συμπτωματολογία, επικοινώνησαν σήμερα με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

“Ψυχολογικά ήταν όλα κάπως τρομαγμένα και θορυβημένα από όλη αυτή την περιπέτεια που υποχρεώθηκαν να ζήσουν. Δόθηκε γραπτή οδηγία στα παιδιά να παραμείνουν στα σπίτια τους, να αποφεύγουν τους επισκέπτες, να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιείνής.

Ακόμα και όταν ήρθαν στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον το παιδί μου δεν μας αγκάλιασε, γιατί φοβόταν μήπως επηρεάσει αυτό την δική μας υγεία ή μήπως μας κολλήσει. Είναι δύσκολα, είναι δύσκολο και για το παιδί, αλλά προσπαθούμε με ψυχραιμία να το αντιμετωπίσουμε…”, είπε μεταξύ άλλων γονιός μαθητή στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ακούστε τις δηλώσεις του στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο”

ΠΗΓΗ: