Σε επαγρύπνηση για το κορονοϊό η Περιφέρεια Κρήτης – Οι οδηγίες για τους πολίτες

3
Σε-επαγρύπνηση-για-το-κορονοϊό-η-Περιφέρεια-Κρήτης-–-Οι-οδηγίες-για-τους-πολίτες

Μια σειρά από οδηγίες, για την αποφυγή του ενδεχομένου εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εξακολουθούμε να μιλάμε για μία νόσο, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία στο 85%, είναι ήπια (υποχωρεί σε 7-10 ημέρες με συντηρητικά μέσα και παραμονή στο σπίτι) και δεν μεταδίδεται όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής», επισημαίνει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζοντας τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης της νόσου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και οι Δ/σεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

Ψυχραιμία και καλή συνεργασία συνιστά η ομοσπονδία ταξιδιωτικών γραφείων

«Η ψυχραιμία και η καλή συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι απαραίτητο στοιχείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία», σημειώνει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία ταξιδιωτικών γραφείων FedHatta, για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του κορονοϊού-COVID-19.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι τα ταξίδια δεν έχουν σταματήσει, «και δεν μπορούν να εμποδιστούν, παρά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει σχετική ταξιδιωτική οδηγία από την πλευρά της Πολιτείας για συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό όπου ο κίνδυνος διαφαίνεται ιδιαίτερα μεγάλος». Επισημαίνει ότι τα τουριστικά γραφεία μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία έκαναν το καλύτερο δυνατό για την άμεση οργάνωση και διεξαγωγή του επαναπατρισμού των μαθητών και τονίζει: «Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού να σέβονται την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και να πράττουν ό,τι τους αντιστοιχεί, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίζεται όπως απαιτείται από τις ασυνήθιστες συνθήκες και από τη νομοθεσία».

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές, αυτές όπως αναφέρεται, εκτελούνται κανονικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ομοσπονδίας, οι προσδοκίες των ταξιδιωτών γι’ αυτά ικανοποιούνται στο ακέραιο.

Όσον αφορά τυχόν ακυρώσεις στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι ταξιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ταξίδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το τουριστικό γραφείο, οι ακυρώσεις αυτές μπορούν να γίνονται αφού καταβληθούν από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ταξιδιώτες τα προβλεπόμενα κάθε φορά ακυρωτικά.

ΠΗΓΗ: