Οκτώ αγωνιστικές στον Κίκο Κασίγια για ρατσιστική συμπεριφορά

2
Οκτώ-αγωνιστικές-στον-Κίκο-Κασίγια-για-ρατσιστική-συμπεριφορά

Η αγγλική ομοσπονδία δεν άφησε ατιμώρητο περιστατικό ρατσιστικής βίας, το οποίο συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2019 στο παιχνίδι της Championship ανάμεσα στην Λιντς και την Τσάρλτον. H FA είχε ανοίξει  έρευνα για ρατσιστική επίθεση του τερματοφύλακα της ομάδας του Μπιέλσα και πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, Κίκο Κασίγια, στον Τζόναθαν Λέκο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη “Sun”, ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε συμπεριλάβει το περιστατικό στο φύλλο αγώνα. Πέντε μήνες αργότερα, η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε την βαριά ποινή στον Κίκο Κασίγια, ο οποίος τιμωρείται με οκτώ αγωνιστικές, πρόστιμο 70.000 ευρώ, αλλά και προσωπικά μαθήματα. Ο Ισπανός γκολκίπερ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε λόγια τα οποία έκαναν αναφορά σε φυλή, χρώμα και καταγωγή.

Με ανακοίνωσή της η Λιντς τόνισε ότι δεν αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές, αφού αποτελεί “ηγέτη” στην καταπολέμηση του ρατσισμού στην κοινότητα της, όμως, στηρίζει τον Κίκο, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι ουδέποτε έκανε τέτοιες αναφορές. Μάλιστα, αναφέρει ότι η FA βασίστηκε σε υποθέσεις για να λάβει την απόφαση και εμπιστεύεται πλήρως τον ποδοσφαιριστή της.

ΠΗΓΗ: