Κορονοϊός: Ψυχραιμία και συνεργασία θέλει ο Θεοδωρικάκος από τους δήμους

5
Κορονοϊός:-Ψυχραιμία-και-συνεργασία-θέλει-ο-Θεοδωρικάκος-από-τους-δήμους

Τη στήριξη των δημάρχων ώστε με ψυχραιμία και χωρίς πανικό να εφαρμοστούν τα μέτρα της κυβέρνησης που ως στόχο έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος την Παρασκευή (28.02.2020).

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: “Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για απόλυτη συνεννόηση και συντονισμό μεταξύ μας”, σημειώνοντας την ανάγκη συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να καθυστερήσει το δυνατόν περισσότερο η διάδοση του ιού.

Κορονοϊός: Νοκ – άουτ τα καρναβάλια

Αιτιολογώντας την απόφαση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος αναγνώρισε ότι αυτό μπορεί να είναι οικονομικά επώδυνο για πολλούς δήμους και συνέστησε “να αποφεύγουμε σε γενικές γραμμές πρωτοβουλίες οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόσθετα ερωτηματικά στους πολίτες”.

Επισήμανε ότι το στοίχημα είναι να ανταποκριθεί το σύστημα Υγείας, και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα “αλλά θα χρειαστεί η άμεση συνεργασία μας”.

Για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών είναι η δυνατότητα διασφάλισης της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στην ψήφιση του σχετικού υπό κατάρτιση νομοσχεδίου.

Όπως εξήγησε, “μια βαθιά μεταρρυθμιστική τομή για να έχει νόημα θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχειά της. Εάν κάνουμε εμείς κάτι και έρθει μια επόμενη κυβέρνηση για να το ξηλώσει, αυτό δεν είναι σοβαρό για τη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από στέρεα βήματα για να προχωρήσει με σιγουριά μπροστά. Άρα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις πως ό,τι κάνουμε έχει ορίζοντα 20 και 30 χρόνων. Για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο”, κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΗΓΗ: