Δύο ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο του Ρίου – Στο λιμάνι της Πάτρας πλοίο με ύποπτο κρούσμα

1
Δύο-ύποπτα-κρούσματα-στο-νοσοκομείο-του-Ρίου-–-Στο-λιμάνι-της-Πάτρας-πλοίο-με-ύποπτο-κρούσμα

Αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ αναμένονται για δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο του Ρίου. Στο λιμάνι της Πάτρας πλοίο με ύποπτο κρούσμα, ενώ κλιμάκια ειδικών θα εκτελέσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου του Ρίου Χαράλαμπος Γώγος, από δύο έχουν ληφθεί δείγματα και το ένα περιστατικό είναι σε ειδικό θάλαμο και αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Ρίο ως νοσοκομείο αναφοράς δέχεται περιστατικά από όλη την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και αν κριθεί ότι πολίτες έχουν συμπτώματα που προσομοιάζουν στον ιό μπαίνουν στους ειδικούς θαλάμους.

Κορονοϊός: “Έδεσε” το πλοίο με ύποπτο κρούσμα

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το μεσημέρι της Παρασκευής (28.02.2020) το πλοίο “Cruise Olympia” που ήρθε από Ανκόνα και νωρίτερα το πρωί έπιασε στην Ηγουμενίτσα.

Εκεί μια γυναίκα κάλεσε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί. Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές, παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο λιμάνι για τη διαχείριση του περιστατικού.

“Μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα κάνει καταγραφή και επιτήρηση ενώ το περιστατικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς”, ανέφερε στο thebest.gr ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, Χαρ. Γώγος ο οποίος θα μεταβεί στο λιμάνι της Πάτρας.

Και επόπτες δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια θα είναι εκεί και θα εκτελέσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ζητούνται στοιχεία επιβατών και διευθύνσεις και θα τους αφήσουν να φύγουν, ενώ θα γίνει απολύμανση στο πλοίο, το οποίο ούτως ή άλλως καθαρίζεται κάθε φορά μετά από ταξίδι όπως επισημαίνεται.

Ως αυτή την ώρα (14:42) δεν έχει ξεκινήσει η αποβίβαση.

πηγή: thebest.gr

ΠΗΓΗ: