Δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό ασθενείς που ανάρρωσαν αλλά βρέθηκαν εκ νέου θετικοί

3
Δεν-μεταδίδουν-τον-κορονοϊό-ασθενείς-που-ανάρρωσαν-αλλά-βρέθηκαν-εκ-νέου-θετικοί

Ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο γιατί ανάρρωσαν, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό, προέκυψε ότι δεν μπορούν να τον μεταδώσουν, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC).

Ο Γκουό Γιανχόνγκ, ένας αξιωματούχος της NHC, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου, ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος τον νέο κορονοϊό και να βελτιώσουμε την διαδικασία εντοπισμού, παρακολούθησης και διαχείρισης των ασθενών που έχουν αναρρώσει.

 Χθες έγινε γνωστό ότι μια γιαπωνέζα βρέθηκε για δεύτερη φορά θετική στον κορονοϊο, προκαλώντας προβληματισμό στους γιατρούς καθώς ήταν η πρώτη ανάλογη περίπτωση στην Ιαπωνία.

«Όταν μολυνθείς μια φορά ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του ασθενούς», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr