Αυτά είναι τα καλύτερα κατοικίδια ζώα για τα παιδιά!

3
Αυτά-είναι-τα-καλύτερα-κατοικίδια-ζώα-για-τα-παιδιά!

Με την καθοδήγηση των γονέων, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευθύνη και αξιοπιστία. Επίσης, μερικά κατοικίδια ζώα επιστρέφουν την αγάπη, σαν αντάλλαγμα για την αγάπη και την προσοχή που δέχονται από το παιδί.

Ψάρι

Ένα σωστά επιλεγμένο ψάρι, μπορεί να είναι το τέλειο ξεκίνημα για ένα παιδί. Αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε ψάρι απαραίτητα κατάλληλο. Ένα χρυσόψαρο μπορεί να φαίνεται σαν η πιο προφανής επιλογή, αλλά είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολο να επιβιώσει σε σχέση με έναν μονομάχο. Αυτά τα ψάρια, με καταγωγή από την Νοτιοανατολική Ασία, προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες απομόνωσης, σε εκπληκτικά μικρές ποσότητες νερού, ενώ για την επιβίωσή τους δεν απαιτούνται συσκευές αερισμού, φίλτρα, θερμαντήρες, ή χημικές ουσίες.

Ερπετά

Η γοητεία των ψυχρόαιμων πλασμάτων μπορεί να είναι λιγότερο εμφανής σε σχέση με τα πιο ζεστά και χνουδωτά ζώα, αλλά ορισμένα ερπετά είναι ιδανικά για κατοικίδια ζώα. Ορισμένες χελώνες, όπως η φυτοφάγος ρωσική χελώνα, μπορούν να ζήσουν για περισσότερο από 50 χρόνια. Μερικά είδη φιδιών είναι επίσης εξαιρετική κατοικίδια, αν και θα πρέπει να αποφεύγονται οι συσφιγκτήρες. Επιπλέον μπόνους: τα ερπετά είναι μη αλλεργιογόνα.

Πουλιά

Τα πουλιά είναι καλή ιδέα, αλλά για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα πουλί, η φροντίδα τους είναι πιο απαιτητική σε σχέση με μια χελώνα ή ένα ψάρι. Μερικά πουλιά είναι ιδιαίτερα ευφυή, ενώ άλλα είναι πολύ κοινωνικά. Όλα τα πουλιά απαιτούν σχεδόν καθημερινή προσοχή. Για παιδιά που θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πτηνό, ένας παπαγάλος μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Πιο ακριβά (και πιο έξυπνα) πουλιά όπως cockatiels και cockatoos είναι επίσης εξαιρετικά, αν και θέλουν ακόμα περισσότερη προσοχή από ότι οι παπαγάλοι ή τα καναρίνια.

Τρωκτικά

Μικρότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των χάμστερ, των ινδικών χοιριδίων και των γερβίλων, είναι σχετικά εύκολο να συντηρηθούν. Τα περισσότερα αναπτύσσονται μέσα σε ένα σχετικά μικρό χώρο διαβίωσης και απαιτούν στοιχειώδη φροντίδα. Παραδόξως, οι αρουραίοι αποτελούν τα καλύτερα κατοικίδια αυτής της κατηγορίας, λόγω της νοημοσύνης τους, του μεγαλύτερου μεγέθους και της απόλαυσης της ανθρώπινης συντροφικότητας. Τα ινδικά χοιρίδια είναι επίσης εξαιρετικά και φιλικά στα παιδιά κατοικίδια ζώα. Δες εδώ περισσότερα για τα 6 καλύτερα μικρά κατοικίδια ζωάκια για τα παιδιά!

Γάτες

Τα γατάκια είναι από τα αγαπημένα των παιδιών. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια αφράτη γατούλα; Εμφανώς ανεξάρτητες, οι γάτες απαιτούν λιγότερη φροντίδα και προσοχή σε σχέση με τα σκυλιά, αλλά όχι και λιγότερο δέσμευση. Όπως τα σκυλιά, έτσι και οι γάτες απαιτούν τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς. Μια γάτα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από ένα σκυλί για οικογένειες με περιορισμένο χώρο διαβίωσης.

Σκύλοι

Δεν υπάρχει κάποια πιο κλασική επιλογή για τα παιδιά από ένα χαδιάρικο κουτάβι. Μερικές ράτσες μπορεί να είναι ακατάλληλες για παιδιά, ενώ κάθε ράτσα θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και δέσμευση για τον ιδιοκτήτη. Τα κουτάβια απαιτούν στέγη, καθημερινή άσκηση, τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς και αφθονία αγάπης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

ΠΗΓΗ: