Αναστέλλονται όλες οι εκδρομές στο εξωτερικό για τα σχολεία

3
Αναστέλλονται-όλες-οι-εκδρομές-στο-εξωτερικό-για-τα-σχολεία

Την απόφαση να επεκταθεί το μέτρο της προσωρινής αναστολής σε όλες τις εκδρομές του εξωτερικού αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, καθώς όπως επισημαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ανθρώπων, που προσβάλλονται από τον νέο κοροναϊό. 

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος αναστολής των εκδρομών και στο εσωτερικό της χώρας, αφού δεν υπάρχει ένδειξη επικινδυνότητας μεγάλης μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα. 

Σημείωσε ακόμη πως η ιχνηλάτηση των επαφών των επαφών συνεχίζεται για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπου υπήρχε υποψία διενεργήθηκε έλεγχος, διευκρίνισε.

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα σε διάφορες χώρες του πλανήτη για τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί πώς μεταδόθηκε ο ιός. 

Μήνυμα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε όλοι οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και ασφαλείας σημειώνοντας πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί  από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

Μεταξύ άλλων απαιτείται σχολιαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή της επαφής χεριών με μάτια, μύτη και στόμα και αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό κλπ.

naftemporiki.gr 

ΠΗΓΗ: